Saturday, August 9, 2014

Dopust, ki se končuje in »izgubljeni čas«

Edini enomesečni dopust, na otoku, ki ga še lani nisem poznala. Zaljubljena, kot si še 5 mesecev nazaj ne bi niti mislila. V fanta, ki ga nisem želela, saj mi je sami bilo super. Pod besedo dopust, si vas večina najbrž predstavlja... ležanje na plaži v senci palm ob zvokih valov. Mirno dopustniško razpoloženje.
Moj dopust je bil popolnoma drugačen. Na plaži sem bila v enem mesecu in 10 dneh natančno 3 krat. Od tega sem se enkrat samo sončila, drugič sem preskakovala valove ali pa se pod njimi raje potopila in tretjič zaplavala v pol metrski »mlaki«, saj sem pogrešala žabico in plavanje po nekaj sto metrov iz obale. Naj razložim, da je otok na katerem sem, znan ravno po najčudovitejših plažah. Ha, smešno, ne?  Se zdaj sprašujete, kaj za vraga sem sploh počela?

Vse, kar je možno v dvoje.
Predstavljajte si dve zaljubljeni osebi, ki sta malo zmešani, imata smisel za humor in se ne zlahka naveličata drug drugega. Rezultat: Izgubljanje veliko časa za katerega ti ni nikoli žal (:

Spreminjanje bioritma.
Če sem bila še pred nekaj meseci nazaj jutranja ptica, ki se je zbujala ob 5h. Sem v enem mesecu postala nočna ptica, ki je ob 5h začela hoditi spat. In nočne ure ti vzamejo veliko časa, saj si veliko manj produktiven ponoči, kot pa zjutraj ali čez dan. In od dneva nimaš skoraj ničesar. Samo enostavno je to bil edini način.

Čistila.
Sama se počutim najbolj domače, ko vse počistim. Torej je na vrsto prišlo generalno čiščenje stanovanja. Kako globinsko in podrobno sem čistila raje ne bom, ker vas najbrž ne zanima, ampak vzelo mi je veliko prostega časa. Poleg tega pa sem v čiščenju uživala, saj je bil to edini čas ko sem bila sama s svojimi mislimi. Če sem prej včasih hodila k meditaciji in sedela ter zajadrala za 45 minut v svoj svet. Potem sem se zdaj naučila meditirati tudi med čiščenjem stanovanja. Praktično!



Jedla
Hrana, ti lahko vzame veliko časa, kot za pripravo, kot tudi da čakaš da ti jo pripravijo. Potem pa še čas »hoblanja« in kasneje čas prebavljanja. Če pomislim za nazaj, se mi resnično zdi, kot da bi cele dneve samo jedla. Med tem dopustom sem tudi ugotovila, da nisem niti malo izbirčna. To kar sem dobila na krožnik to sem jedla in vse je bilo prav zares dobro. Španska kuhinja mi je všeč, čeprav… se še vrnemo kdaj nazaj h kulinariki (;


Najina dvorana za treninge plesa. Na desni jaz, na levi M. Najino ime: Vulcano dance
Plesala
Dve uri treninga na dan, na najlepšem prostoru kar je možno, s pogledom na morje, popolnoma zastonj. Potem pa še zvečer obvezno plesanje vsaj enkrat na teden. Ali v ritmih salse ali v bližnjem klubu ob zvokih najnovejših glasb. In to je kar sem resnično pogrešala v Mariboru. Družbo, ki bo dejansko šla uživat in plesat. Ne pa pit alkohola in si delat sramote. Hvala M., za tvojo družbo, ker ti veš, kako to gre (:


Se družila in spoznala nove ljudi
To da so ljudje tukaj bolj odprti najbrž ni nič novega. Hodiš po ulici, ješ kosilo pa te kdo ogovori.  Prvo vprašanje je večinoma vedno s kot pa si. In ljudje tukaj poznajo Slovenijo, tako da je prav luštno, ko ne rabiš razlagat, da je med Italijo, Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko ena luštna državica po imenu Slovenija.
Ko pa še imaš fanta, ki pozna veliko ljudi pa je še toliko bolj pestro. Nova imena, novi obrazi in toliko poljubčkov. Zakaj poljubčkov? Če jim tukaj v pozdrav ponudiš roko, te prav malo čudno pogledajo. Obvezno sledita še dva poljubčka na lička. Ko pa jaz balkanska duša hočem prilimat še enega, pa je že prav smešno. Prvo ponudim samo roko, pol pa hočem še enega več.  Jeb* ga, pri nas se pač dajo trije.

Čas, ki ti ga vzamejo Španci
Tukaj se nikomur nikamor ne mudi. Na blagajni se ti kar hitro lahko zgodi, da si na vrsti, pa pride prijateljica od prodajalke in začneta debato. Da bi delala dve stvari hkrati? Ne, to pa ne. Prvo se bo malo posvetila prijateljici, kar lahko traja tudi 5 minut, pol pa prideš na vrsti ti. Tudi v edinem Lidlu na celem otoku ni nič drugače. Če pri nas delajo kot po tekočem traku, si tukaj vzamejo čas.

Nenavaden dopust, ampak to je ravno tisto po katerem si ga bom zapomnila. Prav nič ne bi spremenila, samo malo bi ga še podaljšala. Ampak zaenkrat grem domov, kjer me že močno pogrešajo. Še malo pa se vidimo (;

Z ljubeznijo, Evelina

7 comments:

  1. P opisu sodeč si imela precej pester 1,5 mesca in kar je najpomembnejše, si dejansko uživala v tem ;) kako ti gre španščina, si se jo naučila kaj? A potem si uradno v vezi ali nista nič definirala in le uživala v vajini zaljubljenosti? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prav žalostno je da se nisem velko naučila, čeprav se jo je kar težko naučit. Če večinoma govoriš slovensko, zmes pa še angleško. Sem uradno v vezi (:

      Delete
  2. Zelo zanimiv dopust si pa na vsak ncin mela :)
    Moram ti pa priznati da tudi jaz uzivam v ciscneju. Zame je to cas ko pustim misli iti svojo opt in na koncu se mi zdi stanovanje se bolj domace :)


    lp
    Svetlana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hjoo, še sreča da nisem edina ki uživa v čiščenju, si me prav potolažla :P

      Delete
  3. Lepo si strnila ta dopsut v nekaj vrstic. Srečno.

    ReplyDelete
  4. Hvala! Res je super obdobje, ki se še upam da ni končalo (: <3

    ReplyDelete