Saturday, August 10, 2013

Česa je zmožen lasten vonj

 Na to prigodo me je spomnila Špela in res upam, da ne bo jezna, ker ji kradem temo. Čeprav zgodba je moja. Čisto moja. Hvala Špela.

Ne govorim o parfumih in deodorantih. Govorila bom o tem, česa je zmožen lasten vonj. Prvo zaznavanje lastnih vonjav sem zaznala v osnovni šoli pri sošolcu. Imel je izrazitega in prijetnega. Potem sem ga zaznala še nekajkrat. Ampak prav noben vonj se ne more primerjat s TISTIM.

Delala sem stajlinge v eni izmed športnih trgovin. Moje oči so samo iskale kose oblačil, ki bi pasale skupaj. Ko me je zmotil in prebudil vonj. Bila sem šokirana. Takšen vonj, ki ga ne pozabiš. Takšen vonj, ki te vznemiri. Takšen vonj, ko te res zanima, od kot hudiča prihaja. Ko sem se obrnila in zagledala postavo pred sabo, mi je postalo takoj jasno. Postava je sovpadala z vonjem. Vse je bilo na mestu. Ampak še vedno me je najbolj očaral vonj. Če bi lahko, bi ga oskladiščila. Ker pa žal ne gre. Sem samo želela še nekajkrat ga s polnimi pljuči zajet. In sem ga. 


Izgledalo je, da je ta moški ravnokar prišel iz treninga. Čeprav je veliko ugibanje. Ampak predstavljajte si, da bi se tale moški nadišavil. Kako škoda bi bilo, vonjat tiste umetne dišave, ki samo razdražilo naše čute. Namesto da bi jih pomirjale in vznemirile. Tako kot je to naredil TISTI vonj. Ampak to še ne pomeni, da se zdaj vsi nehate parfumirat. Eni tako, drugi drugače. Ampak to je že druga zgodba. (;

Se vam je kaj podobnega že zgodilo?

Love, Evelina

8 comments:

  1. Na moškem kaj takšnega še nisem doživela, drugače pa me redko kdaj, ko zavonjam kakšno vonjavo to spomne na stare čase. Naprimer na prejšnje stanovanje, na nekaj kar sem doživela/vonjala ko sem bila mali otrok... Upam, da veš kaj mislim. In večinoma je to zelo pozitivno. Kar podoživim vse skupaj! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja si predstavljam, kako to izgleda.. Najbrž more bit res zanimivo (:

      Delete
  2. Hm, ne kaj podobnega se mi še ni zgodilo, je pa zelo možno, ker itak se tudi imena ujemajo s človekom. Drugače pa so vonjave zelo močne zaznave. Včasih lahko tudi kakšnega pokojnika tako prepoznamo ali pa nam je kakšen drug znak poslan na tak način. Ne zanemarjaj tega, očitno imaš vonjalni dar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne zanemarjam ničesar. Vse se mi zdi enostavno zanimivo in vredno moje pozornosti :D

      Delete
  3. Meni se zdi da ima vsak človek svoj vonj. Npr. ko objamem eno prijateljico ga zaznam in ko drugo spet, vsak človek ma en svoj vonj in po mojem mnenju si po tem vonju zapomniš tega človeka ne pa po njegovem parfumu (: super post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Točno tak. Se strinjam. Finta samo je, da pri nekaterih je vonj zaznaven pri drugih pa ni - tako zelo..

      Delete
  4. Mogoče ker sem moški, ampak na žalost še nisem imel možnosti srečati izrazit in še prijeten moški vonj. V bistvu si ploh ne predstavljam, kakšen bi to bil. Pa sem bil špotnik in sem v času svoje kariere vonjal cel kup moških teles, vednar ni nobeden bil prijeten. Da ne bo pomote, saj niso bili vsi neprijetni, vendar pa mi nihče ni "dišal".
    Zadnje čase imaš res dobre objave, da se človek kar malo zamisli o tem kaj prebere. Pohvalno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zanimivo.. Je pa tudi zaznaven pri ženskah, samo vsaj po mojem mnenju manj.
      Hvala, sem vesela, da dam misliti :D

      Delete