Saturday, December 28, 2013

Bananin "kruh" z mandlji


 Za ta kruh, oziroma meni je bolj podobno pecivo, potrebujete:
 - 4 zrele banane (bolj so zrele, slajše so),
- 60 g kokosove masti,
- 100 g rjavega sladkorja,
- 2 jajci,
- 150 g polnozrnate moke,
- 100 g mandljev (lahko orehov, rozin,...)
- žličko pecilnega praška,
- žičko cimeta,
- ščep soli.



1. Stopite maslo, nasekljajte mandlje in potlačite banane.
2. Maslo postavite na hladno za nekaj minut.
3. V skodelici razvrkljajte še jajci.
4. Nato k potlačenim bananam dodajte stopljeno maslo, sladkor, jajci in sol. Vedno dobro premešajte sestavine.
5. Prižgete pečico na 175 stopinj.
6. Dodajte se polnozrnato moko in pecilni prašek ter ponovno premešajte.
7. Na koncu dodajte še mandlje in cimet.
8. Vlijte v pekač, pecite na 175 stopinj, 45 do 50 minut.
9. Prepustite se vonjavam s kukanjem in gretjem ob pečici.
10. Ko je barva ravno pravšnja, vonjave božanske, vzamite ven, pokrijte s krpo, da skorja ni trda. Počakajte, dokler vas ne premami in uživajte v baninem kruhu.


Dober tek!
Love, Evelina

Vzgled: Small Bits of Loveliness

16 comments:

  1. Yummi, to pa dobro zgleda!
    Si kr zabelezim ce bom hotla kaj peci :)
    Na zalost trenutno ne gre, ker delam "detox" (najbolj neumna ideja leta :D )

    lp
    Svetlana od Lavender Star

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudi jaz si beležim. To beleženje včasih pride še kako prav :D
      Kakšen detox? :D

      Delete
  2. mmm zgleda super. sicer bi jaz naredila brez oreščkov ker mi niso preveč všeč ampak sam recept je super

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, moji mami tudi oreščki niso všeč.. :P Jaz pa brez njih ne morem (:

      Delete
  3. zgleda ful dobro, sigurno bom probala! :D

    ReplyDelete
  4. Jaz imam enak recept, super je tale kruh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evelina, hvala za omembo :) Sem ti že odpisala pri meni, ni panike, hvala, da si pojasnila :)

      Delete
    2. Malenkost :D Hvala, ker si napisala komentar, da mi je kapnilo, da je tvoj :P

      Delete
  5. Upam, da je tvoj, da ni spet mama pomagala ;). Izgleda pa super, kot nizka tortica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdaj pa mi je mama pomagala? :P Kako slabo...
      Ta je čisto moj!!! Tak, da se le ve :D

      Delete
  6. Jaz sem tudi pekla tak kruh in je res odličen. :)

    ReplyDelete
  7. tudi jaz sem pekla kruh..sicer ne tak bananin ampak ajdovo pirin:) hehe ...zgleda smo vsi pekovsko razpolozeni:)

    ReplyDelete