Thursday, December 13, 2012

Letters to Santa

O dosti filmih sem se že razgovorila na blogu. Ampak bil bi greh, če ne bi nič spregovorila o tem poljskem filmu Letters to Santa, ki ga je zrežiral naš Mitja Okorn lansko leto. Saj vem da sem malo pozna, ampak jaz sem ga gledala komaj letos (:

Film je res dober, pa ne samo zato, ker ga je zrežiral Mitja. Celotna zgodba, zapleti in razpleti, pa povezave med igralci, ter poljščina (ja tudi jezik mi je všeč).
Pika na i, pa je tudi tisto petje svete noči, ko jo poje mala Julia. Za njo Mitja pravi, da bo čez nekaj let podobna Lindsey Lohan in je ni želel imeti v filmu. Ampak ko so jo slišali pet so si premislili (:



Zanimiv je tudi Mitja sam in njegova zgodba. Od želje postati glasbenik, do skejtanja in druženje s skejteraši, do snemanje le teh. In kasneje ugotovil, da je to to.! Torej snemanje...
Vsekakor upam na še več njegovih filmov.
Ja samo, kot zanimivost. Eni osebi v filmu je ime Malina (:

Ste si ogledali film? Naj še prosim kdo reče, da ni... (:

Love, Evelina

14 comments:

  1. Evo js ga še nisem, me že nekaj časa čaka na sesnamu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo super, potem pa kar povej kako se ti je zdel (:

      Delete
  2. Midvaa še ga nisma :P No to pa zato ker čakama da bo božič in ga boma pogledala, komaj čakam :) Sma ga že nameravala 1x poleti pa sma si premislila :)

    ReplyDelete
  3. Gledala sem ga januarja v kinu, fuuul me je navdušil in komaj čakam, da si ga bom sedaj med prazniki spet pogledala. Super je, ker ni tipično kičast in pocukran kot so običajno božični filmi.
    p.s. lepo, da ti je poljščina všeč. Jaz jo študiram ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se popolnoma strinjam (: To pa mi je zanimivo, da nekdo poljščino študira, kak to da si se zato odločila? Kaj ti je že odnekdaj všeč? (:

      Delete
  4. :) Ko sem se odločala za študij, se je ravno odprla možnost študija poljščine, češčine in slovaščine, pa sem se izmed teh jezikov odločila za poljščino, ker je nekako najmanj podobna slovenščini. Se mi je zdelo, da zna bit zelo zanimivo in je res fajn.
    Ne, v bistvu se prej nisem nikoli zanimala za to in se še prav spomnim, da sem si tik pred vpisom šla v knjižnico izposodit neke tečaje, da vidim, kako sploh "izgleda" ta jezik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To pa je res zanimivo. Nisem si predstavljala, da bi kdo šel ta jezik študirat.. Ampak zakaj pa ne (: Katere jezike pa še znaš? :P

      Delete
    2. Eh, samo angleščino in nemščino (to bolj tko tko :)Hmm pa taka Primorka, ki ne zna italijansko, ane! :D ;)

      Bom ob tej priliki še povedala, da mi je tvoj blog res super in da se mi zdiš ti en tak res ful prijazen in dobrosrčen sonček. Vse dobro ti želim in še veliko postov :)

      Delete
    3. Uh samo to..No je že dosti :P Jaaa samo res, Špela kaj pa je zdaj to :P c.c.c Hec..

      Špela res ti hvala. Kar polepšala si mi dan in me napolnila z novo energijo, ki je ob takem vremu vsa moja energija šla.

      Delete
  5. jst sm ga gledala okol valentinovega in morm rečt, da mi je zelo všeč. :))
    imam pa v načrtu, da si še enkrat pogledam pred božičem. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak smo si različni ljudje. Jaz pa zelo težko gledam en film dvakrat :P Kaj sem edina? :D

      Delete
    2. res? Sama pa vsak film pogledam, vsaj dvakrat, enako knjigo. Ker se mi zdi da šele drugič opazim stvari, ki sem jih prvič zgrešila. Ene destkrat sem že gledala npr. Friends with benefits, Princess Diaries, Lepotico pod krinko.. :))

      Delete
    3. :o ojooj, kaj res.. Meni pa se zdi da je toliko knjig in filmov, ki jih želim prebrati/gledati in da jih nikoli ne bom mogla, zato se mi zdi brezveze čas zapravljat z enim filmom ali knjigo, ki sem jo pogledala/prebrala.. Je pa res da tisto knjigo preberem. Res je ena in edina in si za njo vzamem čas.. Pravtako pri filmu.. vse morem razumet.. Tako da vem da nerabim it filma še enkrat gledat :P

      Delete