Sunday, December 30, 2012

Velike malenkosti

Najbrž v življenju ne boste srečali bolj navdušenega človeka nad malenkostmi, kot sem to jaz.

Se srečava s kolegico in sva po naključju barvno enako oblečene. Ko zvečer vidim vijolično svetlobo okoli luči ali pa goreči sladoled v kitajski restavraciji. Ko kdorkoli naredi nekaj kar nisem pričakovala, npr: nasmeh popolne neznanke na ulici ali lepo vedenje prodajalke v trgovini. Ko te doma čaka frutek s prisrčnim sporočilcem ali pa, ko pogledam na uro in vidim enako številko, tako pri urah kot pri minutah, se samo nasmejim in sem srečna. Pravzaprav sem kot otrok, ki se navdušuje nad nekimi "bedarijami".

Seveda, pa se še boljše počutim, ko jaz naredim neko malenkost za srečo drugih.
Mogoče bo se komu to zdelo banalno, ampak ja nekaterim lahko polepšamo trenutek z čisto preprostim bontonom.
Če naprimer s prodajalko izrečemo več besed kot sicer in ji na koncu zaželimo lep dan, ko pa vstopimo pa jo pozdravimo z nasmeškom. Ali pa ko se stari gospe prijazno nasmejimo, ker ima tako mračen pogled itd. Verjemite to lahko nekomu pomeni zelo veliko. Če pa mu ne pomeni nič. Pa nič za to, jaz nisem nikogar oškodovala. (:

Včeraj sem šla v Qlandio in pred vhodom je stala gospa, ki je prodaja rože. Veliko ljudi je šlo mimo, vendar je niti en ni pozdravil. Gospa se mi je zasmilila in sem jo pozdravila z dober dan. Zaradi presenečenosti me je samo pogledala in me pozdravila nazaj. Potem sem razmišljala da bom, ko gremo iz trgovine, pri njej kupila šopek rož za mamo, ampak je žal že več ni bilo.

Zato sem bila, tako zelo vesela ko se je Nina Jančar ob pogledu na svoje modelke spomnila na mene in mojo prijateljico Patricio.
Patricia je na sredini. Jaz pa na desni. Obleka, blazer in kljubuček, pa bi se lahko kar preslikali v mojo omaro v 3D verziji (:

Nino pa lahko najdete TUKAJ.

A ni zdaj svet lepši.? (:

Love, Evelina

9 comments:

  1. taki nepričakovani nasmehi na ulici res polepšajo dan!

    Pa čudovito novo leto! :)

    ReplyDelete
  2. Oja, ker enostavno veš, da so iskreni (:
    Katja hvala in tudi tebi želim enako.!

    ReplyDelete
  3. Evelina hvala! :)
    Sicer pa ful lepo napisano, tudi jaz sem takih malenkosti vesela večkrat, ampak vidim, da ti pa še posebej :P lepo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malenkost(: Saj včasih se že sama začudena :P

      Delete
  4. Čudovito! Razen... Patricia* :) delim na fb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala (: Opa že popravljam, čeprav nisem vedla da si z I-jem. Malo zmedena :D

      Delete
  5. Tudi jaz sem zelo navdušena nad malenkostmi, brez njih bi bil svet dolgočasen, velika darila ne nadomestijo človeške prijaznosti :)

    ReplyDelete
  6. Kak super, zelo lepo napisano! Jaz sem tudi med tistimi, ki se razveselijo takšnih malih stvari, ki so v bistvu velike! In nekaj najlepšega je počet takšne drobne stvari, s katerimi razveseliš druge (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Všeč mi je da nas je vednoveč takšnih (:

      Delete