Friday, July 12, 2013

Čičerika

Zadnji čase mami pomagam pri idejah, kaj naj kuha. Jaz pa sem čisto navdušena nad proizkušanjem novih jedi. Zato sem se odločila, da bom poizkusila čičeriko. Nisem je še jedla, zato sem poiskala nek recept na internetu. Odločila sem se za solato iz čičerike.


Moje mnenje: Čičerika je stročnica, ki je še bolj suha kot fižol. Zato je res super, če jo dodamo v solato ali k omakam. Vendar ne veliko, ampak samo kot dodatek. Midve z mamo sva upoštevali recept in dodali veliko preveč. Rezultat je bil takšen, da niti polovico nisva pojedli. Poleg tega si zraven moral spiti veliko tekočine. Je pa drugače zelo dobrega okusa. Edino kar me moti je vonj. Tako zelo neprijeten je. Zato sem pa bila toliko bolj presenečena nad okusom.

Pa vi ste že poizkusili čičeriko? Vam je všeč ali ne? Bom zelo vesela, če poznate res kakšen dober recept, da ga naslednjič poizkusim.

Love, Evelina

9 comments:

  1. Poznam in priznam, da nisem njena največja ljubiteljica ravno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudi jaz nisem največja ljubiteljica. Je še fižol vedno boljši. Pa še iz vrta :P

      Delete
  2. Jaz pa obožujem čičeriko, ponavadi si jo pripravim kar samo in jo lahko jem v nedogled :D.

    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo, to pa je zanimivo. Jaz pa je ne bi mogla samo tako jest.. (:

      Delete
  3. Oh, čičerika <3 Kaj bi brez nje? :D Iz nje naredim humus, jo dam v solato, jo pomešam v pire s sladkim krompirjem, naredim "roasted" varjanto (odličen prigrizek za k filmom namesto kokic ;)), iz čičerikine moke naredim palačinko ... V bistvu jo kar dosti pojem, ja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ufff, to pa je veliko idej. Kako narediš roasted varjanto? pa pomešaš jo v pire s sladkim krompirjem. Totudi zveni dobro.. Malo deli recepte :P

      Delete
  4. Js si jo vzamem včasih ko jem v lokalu namesto fižola na solatko in mi je ful dobra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je pa boljša fižola... Ampak sem zdaj čičeriko prvič probala. Možno da ko bom malo večkrat poizkusila, da bo boljše pa tudi z nekim boljšim receptom...

      Delete
  5. Tudi jaz iz nje delam humus namaz ali pa jo uporabimo za solate in jedi. Lahko probaš tudi moj recept z gobicami. http://easy-recepti.blogspot.com/2013/03/cicerika-z-gobami-v-smetanovi-omaki.html

    ReplyDelete