Friday, August 9, 2013

Pa je šla "papa"

Ko pišem tole mi gre nasmeh. Mislim, kaj se meni vse pripeti.


Mami si je zaželela sladoled in me je tako lepo vprašala: "Evelina, kaj bi šla ti v trgovino po časopis in sladoled?" Ni mi bilo ravno najbolj, ampak sem se po kosilu odločila, da grem. Mami je meni naredila kosilo, jaz pa ji lahko vsaj sladoled prinesem. (:

Obula sem tiste stare japanke, ki jih nosim samo še za kratke ture in pot pod noge. Prišla do trgovine, kupila, hodila domov in hop. Japanka je šla k vragu. Edina stvar, ki drži japanko na stopalih se je utrgala. Kaj pa zdaj? Imam še tričetrt poti nazaj do doma, torej približno 4 minut hoje? V torbici samo to kar sem kupila, niti telefona nisem vzela zraven.
 Je prišla gospa za mano in rekla:"Ja nič, bo treba it bosa." Druge izbire res nisem imela.
 Prijela japanke v roke, izmenjala z gospo še nekaj besed, kako so prej včasih vsi hodili bosi in da je to zdravo ter ponosno odšla naprej. Mimo vrtca in Tomšičevega drevoreda in vse gor do doma. Seveda sem prejela nekaj čudnih pogledov, na srečo jih ni bilo veliko. Še meni je šlo na smeh, kaj šele komu drugemu, ko ni vedel kaj se dogaja. Tudi temen asfalt je bil že zelo, zelo vroč. Takrat sem se v mislih začela tolažit, da eni pa hodijo po žerjavici in da je to baje zdravo. Še najbolj smešna misel je bila, glej jo manekenko, pa še bosa je in to na asfaltu sredi Maribora. (: Ko sem prišla domov sem vrgla japanke v smeti, stopila skozi vrata in mami samo rekla, poglej me v noge. V trenutku ji je bilo vse jasno.

Ste se nasmejali na moj račun? (: Jaz sem se na svoj račun, vsekakor.


Love, Evelina

9 comments:

  1. Welcome in the club :) meni se take smešne prigode ves čas dogajajo :D

    ReplyDelete
  2. Oh, to se je meni zgodilo na plaži po največjih kamnih in jaz z najbolj občutljivimi stopali. Hoja do stanovanja je bla boleča :D
    Sicer pa se ne sekiraj, kako te drugi gledajo, če majo problem s tabo, je to itak njihov problem, ne tvoj :)

    ReplyDelete
  3. Hihi, veš kako pravijo; se zgodi tudi najboljšim ;)

    ReplyDelete
  4. ooo to se je meni že tudi zgodilo. :D ful nerodno hihi, ampak zabavno.

    ReplyDelete
  5. Ja meni se je to tudi že zgodilo :D in sicer, ko sem se iz šole odpravljala na avtobus za domov. Tako sem morala najprej do avtobusne priti in nato še od avtobusne do doma (cca 1km) Seveda se pa nisem odločila, da bom šla bosa, ampak sem japonko dobesedno vlekla za sabo na nogi. Sem mislila, da bom tako manj opazna, zgodilo se je pa ravno kontra učinek. ;)

    ReplyDelete
  6. Sama delam v eni trgovini s čevlji in se mi sploh poleti velikokrat zgodi, da si pride kdo kupit nove japonke, ker so se mu med šopingom strgale :-)
    Tako da se to kar pogosto dogaja :-)

    ReplyDelete
  7. hehe, tudi meni se je to naredilo, ampak tik pred domom, na srečo :)

    ReplyDelete
  8. meni se pa ni strgala japanka, ampak se je najbolj ulil dež in mi je drselo, pa sem se sezula in nato bosa hodila po dežju. :D

    ReplyDelete
  9. Been there, done that. Prehodila ponoči bosa pol Dubrovnika :)

    ReplyDelete