Sunday, March 16, 2014

Zagledala sem se...

Bila sem na blagajni in čakala, da pridem na vrsto... Čakala sem in čakala, potem pa zagledala... Samo opazovala sem in "čekirala" osebo od glave do peta ter strmela... Bila sem impresionirana. Nisem se zagledala v postavnega moškega, niti v lepo žensko. Ja, tudi jaz rada pogledam za postavno žensko. Zagledala sem se v gospo... Potem pa bum, bila sem na vrsti pri blagajni. Zmečem v torbico, plačam, zaželim lep dan in grem proti domu.
Čez nekaj prehojenih metrov pa pred seboj zagledam točno tisto gospo iz trgovine. Bila je starejša, okoli sedemdeset jih je štela, če ne še kje več... Ampak kaj me je na njen najbolj navdihnilo? Njena garderoba. Ko sem hodila za njo, sem se za trenutek počutila, kot v črno belem filmu.
Bila je odeta v svetlo rjav plašč. V rokah je imela torbico. Na glavi, v istem odtenku rjave kot plašč, pa klobuček. Imela je obute pete. Čisto vse na njen je bilo urejeno, lepo... Če bi lahko slikala z očmi, bi jo... Hodila sem za njo in razmišljala ali ji naj podarim kompliment. Nisem vedela, kako... Zato sem jo prehitela po desni, na kar se gospa opraviči, ker mi je malo zaprla pot in ko vidim te žareče oči, nasmejane ustnice, našminkane v rožnatem odtenku se nisem mogla več zadrževat. Rekla sem: " Gospa, morem vam povedat, da izgledate tako urejani in lepi." Za trenutek sem ujela njen sramežljiv pogled, takoj za tem pa se mi je zahvalila s hvaležnostjo v glasu. Zaželela sem ji še lep dan in odkorakala naprej. Mislim, da bo mi vedno ostala v spominu. V tako zrelih letih pa urejena, pozitivna in meni za vzgled.

Dami v Mariboru


Hvala ji, saj je ona meni dan najbrž bolj polepšala, kot jaz njen...

Vas je že kdo tako impresioniral, da ste samo obstali? (:

Love, Evelina

13 comments:

  1. To je ravno tisto najlepše. Da opazimo ljudi, da nas navdihnejo, polepšajo dan, inspirirajo..da si jih ZAPOMNIMO. In plus zate, ker opaziš ljudi in ker si ji dala kompliment =).

    ReplyDelete
  2. Super napisano. Spet! :D

    Tudi meni se je že to zgodilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katja, pazim da kdaj ne boš rabila napisat:" Pa kdaj bo že spet super napisano :P."

      Delete
  3. podobno zgodbo sem tut jaz doživela na vlaku, ko je k men prisedla starejša gospa okoli 60let z dolgim plaščom, obleko daljšo, klobučkom torbico, lepo namazana. res urejena je bla do pike. pa me vpraša če se lahko vsede poleg mene. Vse je bilo lepo in prav dokler se ni vsedla. najprej se lepo vsede, vzame in torbice knjigo, nato pa se usede še 1x na silo na stol in to tako da je že skoraj ležala, noge narazen. od tistega momenta ni delovala nič več damsko, kot pa je delovala na začetku haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah, imela si nesrečo s to gospo... Pa saj tudi starejše gospe se ne znajo več obnašat damsko (tvoja zgodba je dokaz) (:

      Delete
  4. Zadnjič sem nekje prebrala (ne spomnim se več kje), da bi si ženske mogle lakirati nohte do 90-ega leta - point: da so vedno urejene, ne glede na starost, če so poročene, samske, majo 10 otrok ... :) No, saj za moške isto velja, samo brez lakiranja :P
    Drugače tut js vedno komplimente dajem, ljudem vedno polepša dan, meni pa tudi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zakaj pa ne... Čeprav meni bi bilo zelo čudno če bi moja oma imela namazane nohte. Hahaha :D

      Delete
  5. Oh ja, mene tudi neznani ljudje včasih čisto navdihnejo s svojo pojavo. Sploh če je žar v očeh!

    V petek me je čisto očarala natakarica v eni piceriji. Izgledala je čisto normalno, simpatično, njeno obnašanje pa me je čisto navdušilo. Bila je tako dobre volje in sproščena, da je s svojim veseljem okužila in nasmejala vse v prostoru. Verjamem, da s fantom nisva bila edina, ki sva ji pustila napitnino.
    Če bi si lahko privoščila pomoč za prodajo mojih izdelkov na stojnicah, bi si želela točno tako osebo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wooow, takšne natakarice so pa redke.. Zelo lepo... (:

      Delete
  6. Kako čudovito! Ravno danes sem videla gospo, izjemno lepo urejeno, ki pa se je celo približala in sva začeli pogovor! Vedno, ko sem koga lepo urejenega ogovorila sem videla da k čudoviti zunanjosti navadno pripada tudi čudovita notranjost in to je tisto, kar sije navzven! ;)
    Čudovit zapis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se strinjam s teboj, čeprav zna biti tudi drugače.
      Hvala (:

      Delete