Saturday, January 3, 2015

V leto 2015...

Pozdrav prav vsem (:
Vem, da se vam že več kot en mesec nisem oglasila. Vendar je blog bil skoraj vsak večer v mojih mislih. Razlogov, zakaj nisem nič napisala, pa ne bom iskala.
Upam, da ste preživeli lep božič in prav tako prestopili v novo leto, kar se da najlepše in želim vam, da boste imeli petnajstico še raje kot štirinajstico. Kako sem jaz preživela te praznike več kot 3000 km vstran, pa v naslednji objavi.

Zdaj želim z vami deliti nekaj čisto drugega. Lani sem v prvi januarski objavi napisala tole:
»Za leto 2014 si želim samo več akcije. Zavedala sem se namreč, da sem velikokrat rekla »ne«, namesto »ja«, »ne vem« namesto »vem« in nekako zavisela med »ne«, »ja«, »ne vem«, »vem«. Bila sem velikokrat ne odločna, zato si želim odločnosti. Sem zelo pravična, zato si želim, da ob nepravičnosti ne bi izbruhnila in se jezila, ampak vdihnila in izdihnila, ter se še bolj zavedala, da mora biti nepravičnost, saj brez nepravičnosti, ni pravičnosti. Želim si več poguma, da me ne bo strah in da bom lahko stala za svojimi mnenji, prepričanji in se sama s svojimi kremplji branila. Želim si ponosa, da ne bom s sklonjeno glavo hodila skozi lepe stvari in jih tako sploh ne opazila.
Da se bom zavedala, da je glavno da sem jaz zadovoljna sama s seboj, da se edino jaz resnično poznam in da ne bom zaskrbljena, če drugi ne bodo videli pravo mene (tako slabe kot dobre stvari). Da se ne bom borila za ljubezen in dobre odnose in da ne bom dokazovala sebe. Ker vse kar bo pravo, bo prišlo k meni brez napora in brez borbe…«

Ko sem prebrala to lansko objavo, sem ugotovila, da se mi je veliko stvari resnično zgodilo. Selitev v tujino je bil zame en padec iz cone udobja in veliko akcije. Ko je akcija pa sploh nimaš možnosti »mencati« in biti ne odločen, prav tako rabiš tudi nekaj poguma. V mojem besednjaku se je tako velikokrat na plan prikazal, ta slaven JA in priznam veliko stvari se mi je zgodilo prvič. Tudi ljubezen je prišla k meni, ko sem najmanj pričakovala in ko je, po pravici, sploh nisem želela.
Seveda so pa stvari na katerih še morem delat, ena izmed teh je nepravičnost. Ob njej se mi še vedno dvignejo lasje in opazim jo zelo hitro. Ampak se trudim da prvo razumno premislim, šele nato odreagiram. Druga stvar je zaskrbljenost. Okoli mene se plete toliko novih ljudi, na katere seveda želim narediti dober vtis in pokazat svoj pravi jaz. Ampak verjemite, da je to zelo težko. Prvič zaradi jezika, drugič zaradi tega ker ljudje prihajajo in odhajajo in tretjič… (Pustimo ta tretjič, je zelo zapleten (; ). Če pogledam na vse izpolnjeno lahko rečem, da sem zelo zadovoljna sama s seboj, da si še 6 mesecev nazaj ne bi niti mislila, da se mi lahko zgodi kaj podobnega. Lahko rečem, da sem zelo hvaležna, za takšen preobrat v mojem življenju.



Vam zanima kaj si želim, za leto 2015?
- energije in to takšne, da se zdi kot da imam vedno sršene v riti (:
- izkušenj, ki te pripeljejo do novih spoznanj
- veliko učenja, zagnanosti, podpore in osredotočenosti
- zavedanja da omejitev ni, te nastanejo samo v glavah »omejenih« ljudi.
- čut za kreativnost in mir v srcu
- imeti manj pričakovanj do drugih ljudi
- poguma, ker ta je vedno potreben (;
- postavljati sebe na prvo mesto…

Seveda, to še ni vse, ampak mislim da sem na plan privlekla le tiste pomembnejše. Res se veselim tega leta. Vem da se bo zgodilo veeeeliiiko stvari, vem da bodo veliki premiki in veste kaj, čutim vznemirjenje. Kaj pa vi?

Srečno 2015!
Z ljubeznijo, Evelina

P.S. Še ena dobra novica. V pripravljenosti imam vsaj 10 objav še iz lanskega leta in že nekaj novih iz tega leta, ki čakajo na objavo, tako da mislim, da se bomo letos večkrat brali. Je tukaj nafta, zelo bolj poceni in se zdaj tankam na redni bazi. (:

16 comments:

  1. Haha, kot vsakič, ko preberem kakšno tvojo objavo, mi tokrat gre spet po glavi: Legenda, legenda, legenda, ta tipica je taka legenda! :D

    Dbest želje za novo leto!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anita, ti znaš prav vedno človeka dvignit. Oddajaš neko posebno energijo, ki je ful močna. Verjemi mi! Čutim jo do sem! Hvalaaaa ti!!! :D

      Delete
    2. Hvala tebi! To zato, ker imava podobno energijo in potem ko to skupaj trči, čeprav so prevodnik samo besede na zaslonu, so to take eksplozije uživanja v bivanju! :D

      Res, skozi tvoje odprte objave se vedno vrnem nazaj k sebi!

      Delete
  2. Za razliko od tebe, ki si uresnicila vecino stvari, pa je bilo pri meni ravno obratno. Vecine nisem izpolnila, tako da je moja edina letosnja zaobljuba, da naredim vsaj to, kar sem hotela lani. Pa da resnicno zivim, se ne bojim in tvegam. :)) zelim ti cudovito in uspesno leto! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ziveti, se ne bati in tvegati. Samo prepusti se. Ne se obremenjevati. Ko se boš leta 2016 ozrla nazaj, boš naenkrat ugotovila, da pa se ti je uresničilo. To se je zgodilo meni. Držim pesti.
      Hvala! *:

      Delete
  3. Tako kot pri sebi vidim, da si ti tudi imela super leto, čim več takih in novim dogodivščinam naproti :D xoxo

    ReplyDelete
  4. Srečno 2015! :) Še sreča da si se oglasila, ker bi počasi dala na oglasno desko da pogrešamo Evelinin blog. :))

    želim ti vse dobro in naj se ti vse uresniči. :*

    xoxo

    ReplyDelete
  5. Zame leto 2014 ni bilo moje leto, zato upam, da bo letos drugače. Želim si večinoma tiste stvari, ki si jih ti napisala za leto 2014 in so se ti večinoma tekom leta uresničle ;) sicer pa vse dobro v novem letu, sreče, ljubezni, zdravja, novih dogodivščin in avantur. Naj bo leto 2015 kreativno, drzno, igrivo in pozitivno ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. <3 držim pesti, za tvoje leto, za moje leto in vsakega posameznika, ki potrebuje moje pešice (:

      Delete
  6. super da si se držala svojih zaobljub in res bla kr orng drzna sploh zaradi selitve ker tole je kar ogromen korak usaj za mene bi bil.
    no jaz pa se nikoli ne zaobljubim za novo leto, stvari ki jih pri sebi želim spremeniti jih spreminjam sproti in ne čakam na novoleto ker mi je malo nesmiselno, usaj zame. verjamem da je 1.jan enak 15.juniju prejšnega leta.
    Edin cilj ki sem si ga zadala je ta, da počnem stvari ki se meni zdijo prav in s katerimi bom jaz zadovoljna ne držba okoli mene, nebom počela to kar počnejo vsi in šla with the flow ampak bom prej premislila ali me to osrečuje, se mi zdi prav in potem šele šla woth the flow. začenjala sem sebe postavljati na prvo mesto oz. biti srečna. kot druga stvar pa sem se odločila da bom stvari gledala iz pozitivne strani - vse se zgodi z razlogom. V staro leto se vedno zazrem brez obžalovanj ker verjamem da se vse zgodi z razlogom, tudi slabe stvari.

    drugače si mi pa kar polepšala dan z objavo, malo te že pogrešam na blogu. mi je všeč da se spet vračaš nazaj. :)

    ReplyDelete
  7. Elou from New Zealand ;)
    Me veseli, da si nazaj pogledala stare cilje in imaš zdaj nek pogled na to ali si napredovala ali ne, ali si izpolnila cilje ali ne... Tudi jaz jih imam namreč letos prvič v življenju namen napisat za časovno obdobje leta dni npr, da imam nek oprijemljiv seznam ciljev in da si lahko na koncu rečem "you nailed it" ali "you failed it" :)
    Upam, da se ti jih letos čim več uresniči, tak da obilo motivacije v 2k15 ;)
    Alen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alen, vrjamem, da boš ti veliko bolj natančnejši pri svojih ciljih, in da boš tudi veliko dosegel (:
      Hvala za motivacijo (:

      Delete
  8. postavljati sebe na prvo mesto in imeti manj pričakovanj je nekaj kar se je znašlo tudi na moji 2015 listi :) pa tudi odpustiti in pustiti, da gre. včasih je treba tudi skozi slabe preizkušnje, da zrasteš, in to je ko si v tujini kar pogosto. ampak hej, samo ostani zvesta sebi in to je največji vtis ki ga lahko narediš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andrea, ti si bila veliko v tujini, tako da vem da govoriš iz lastnih izkušenj, In lahko samo pokimam z glavo (: Hvala, ostajam! (:

      Delete
  9. Hvala, Sara. Oh, ko bi ti vedela kolikokrat mi daš misliti z svojimi objavami (:

    ReplyDelete