Thursday, December 6, 2012

Božična darila?


Še pred 5 minutami sem mislila, da danes ne bom napisala objave. Ampak po tem video, sem se zjokala. Popolnoma se me je dotaknil in to sem želela deliti z vami. Če bi bila voditeljica, jaz ne bi zdržala, da bi pogovor tekel tako normalno. 

Prihajajo božični časi. Trgovine bodo polne po eni strani, po drugi pa se bodo ti isti pritoževali, da nimajo za kruh. Seveda se najdejo tudi takšni ko resnično nimajo. Želim samo povedat, da imamo nekateri vsega dovolj in da še vedno hočemo več in več. Vidim punce, ki so mlajše od mene in imajo telefone 10x boljše kot jaz. Me ne moti. Moti me edino to, ker mislijo da s tem imajo višji status oz. da so frajerke. Jaz se temu pobrišem pod nos.

Če nimate idej, kaj bi komurkoli podarili za božič. Vam lahko povem, kaj sem podarila jaz lansko leto.

Bil je čas kot zdaj. Zunaj je že nežno naletaval snegec. Jaz pa sem že razmišlala, kako bi najbližnje razveselila za božič. Nisem želela nekaj kupovat. Ampak želela sem bit hvaležna, prijetna in dat vse kar mi leži na duši na papir. Tako sem mami, ateju, bratu in njegovimi punci, prijatelju ter prijateljici lastnoročno napisala pismo. Edini strošek je bil papir in kuverta.

Napisala sem najbolj osebne stvari in jim bila hvaležna za vse kar so kadarkoli naredili zame. In ko sem pisala sem ugotovila, da tega ni bilo malo. Podrobneje ne bom šla. Ampak najbrž vas zanimajo odzivi.
Za mene je to bil eden najlepših božičev. Čeprav smo se vsi: jaz, mama, ata, brat in njegova, jokali in se objemali. Brata sem prvič v življenju videla v solzah, si predstavljate to. Seveda, smo se kmalu umirili in se začeli smejat, ker smo bili vsi v solzah (: Hkrati pa ugotovili, da smo lahko srečni, da imamo drug drugega.

Videte, kaj lahko naredi navadno pismo. Čarobno.! Verjemite bolj "pali" kot pa božično drevesce polno daril. (:

P.S. Če najdem sliko, kjer sem slikala pisma, potem jo prilepim na FB stran.

Love, Evelina

8 comments:

  1. Se popolnoma strinjam.

    Zato jaz pridno zbiram z mami zdravila ter obleke za Tuarege v Afriki, katerim bova v decembru poslali pošiljko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak lepo, to pa je res spoštovanja vredno.!! Kakšna zdravila pa?

      Delete
  2. res lepo! in danes res zivimo v taki potrosniski druzbi da se stvari ki nam res pomenijo, premalokrat zavemo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja in zato je včasih fajn tudi o tem premislit (:

      Delete
  3. Rees lepo darilo je blo, naj ti povem da še mama zdaj to shranjeno in kmalu bom še 1x prebrala mogoče bo spet kakšna solza ...:)* Drugač pa ta video pa se me je res dotaknil :)

    ReplyDelete
  4. Res nadvse čudovito! Sama sem tudi že večkrat razmišljala o tem, a nekako nisem zbrala poguma.
    Sem pa mami predlani za rojstni dan napisala pismo, v katerem sem ji naštela stvari, ki so mi všeč, ki jih občudujem pri njej in še ga ima vedno shranjenega na nočni omarici (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala.. Jaz sem že tudi predtem razmišljala, ampak res mreš imet dovolj poguma, ker vseeno ni tako zelo enostavno, je pa vsekakor že lepo kaj si naredila mami (:

      Delete