Saturday, July 6, 2013

Domač naraven sladoled

Prvič v življenju sem naredila domač in še povrhu naraven sladoled. Nisem si mislila, da je to lahko tako enostavno. Najbrž pa vas zanima kako sem vse skupaj naredila.

Potrebujete sadje, kakršnokoli. Jaz sem dodala breskev, ker smo jo ravno imeli doma, ampak sem jo en dan pred tem narezala na koščke in jo dala v zmrzovalnik. Druga sestavina je banana, ki jo prav tako en dan pred tem narežete in pustite v zmrzovalniku. Potem to vse skupaj zmešate v blenderju. Jaz sem mislila prvo z paličnim, ker me blender zadnje čase ni ubogal, ampak zdaj me je. Saj je z njim veliko lažje, ker imamo zamrzjeno sadje. Tretja in tudi zadnja sestavina pa je arašidovo maslo (najbolj priporočam od Alnature; dobi se v DM ali v Mullerju), tega dajte eno žlico. Če ste alergični na oreščke, pa lahko dodate kokosovo moko ali kosmiče. To dodate na koncu in še malo poblendate.




Ugotovitev: Ker sem imela breskev, ki je imela veliko tekočine je namesto sladoleda, bil že skoraj frape. Je pa res, da sem ga v zmrzovalniku imela zelo malo časa, saj se mi je zelo luštal. Zato vam priporočam, da date kakšno manjše sadje, kot so jagode, borovnice, maline,... Jaz sem mogoče dodala malo preveč masla, ampak vem za naslednjič.
Hvala Deja za recept.

Zdaj se pa za nekaj dni poslavljam. Grem v Izolo. Ravno pravi čas ko je v Mariboru dež. Se beremo in pišemo čez nekaj dni.

Love, Evelina


4 comments:

  1. O, hvala za omembo ;)
    Zgleda super! In ja seveda, naj si vsak naredi po svojem okusu :)

    Lepo se imej na morju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mealenkost (: Brez tebe, ne bi bilo dobrega sladoleda :D Hvala, sem se imela.

      Delete
  2. Mmm, njami! Tole mora biti pa zelo dobro!

    ReplyDelete