Sunday, July 28, 2013

Polom od presne češnjeve torte

 Mislim da je že, več kot mesec dni od kar so bile češnje in od kar sem delala presno češnjevo torto. Ne bi bilo pošteno do vas, če ne bi pisala iskreno. Zato vam iskreno napišem, kaj se je zgodilo s presno torto.

 
Bil je lep sončen dan, doma pa čisto preveč češenj, za katere se je vedelo, da bodo prej zgnilile kot pa izginile v naše trebuščke. Zato sem pogledovala po blogih in se zapičila v presno borovničevo torto, jaz pa sem imela samo češnje. Pa sem potem malo povprašala, če bi to šlo naredit iz češenj. Najbrž bi šlo, in sem naredila. Seveda pa ni šlo brez težav.



Razkoščičevanje je še šlo, čeprav so me že zelo boleli prsti. Imela sem tudi malo odpora, ker se res nisem želela srečat z kakšnim mesnatim črvičkom. Ko je bilo tega dela konec, me je že vse bolelo, ampak sem bila zadovoljna. Potem pa je nastopila druga težava: mletje oreškov. Sem jih namočila in vse, ampak res sem mislila, da je naš blender dovolj močan, da bo zmlel te namočene oreščke. Pa je šlo zelo težko. Najbrž jih niti ni dobro premešal. Bila sem že tako utrujena, kot takrat ko pretečem 6 kilometrov. Ampak še vedno vztrajna in še vedno odločena, da naredim do konca. Ni mi bilo žal da sem se tega lotila. Čeprav bi že marsikdo prej obupal. Jaz pa sem še vztrajala. Pa sem naredila prvo plast, drugo in okrasila ter dala v zmrzovalnik. Že takrat sem vedela, da ne bo dobro. Ker je imelo preveč okusa po oreščkih in le malo po češnjah. Tako sem ugotovila, da pa le mogoče češnje nekako ne sodijo v presne torte in da tudi ne izgledajo lepo. Ni nobene barve, tako pusta je torta.

Vse moje napovedi so se naslednji dan uresničile. Res ni bila niti malo dobra. Pa imam rada presne torte, kaj šele oreščke, ti so moji prehrambeni spremljevalci. Potem pa so še poizkusili tisti, ki so mi najbližje. Opozorila sem jih, da ni dobro in če želijo lahko probajo, če ne pa tudi ne bom jezna. Da pa kljub temu ni strupeno in da ne bodo imeli nikakršnih želodčnih težav. Poizkusili so vsi. Če bi rekla, da je ful dobro, bi ziher bil vsaj kdo, ki ne bi.
Odzivi: "Pa Evelina, saj ni tako slabo." in drugi glas: "Samo res ni tako slabo, kaj te govoriš." in tretji... Vem da je bilo tolaženje. Ampak tega pa res ne rabim. Ni bilo dobro in pika. Moje brbončice še dobro delujejo. Tako da ne mi nakladat.

Pojedli smo več kot polovico torte, ostalo pa vrgli v koš. Tudi takrat mi niti za sekundo ni bilo žal. No, žal mi je bilo samo toliko, ker vem da eni nimajo dovolj hrane in da so lačni. Žal pa jih ne poznam da bi v tistem trenutku lahko delila zdravo, vendar ne dobro torto. Bi pa jo pojedli, vem da bi jo.

Tako da torte vsaj, dokler ne bom imela novega blenderja ne bom delala. Sem se pa veliko naučila in kljub temu je bilo zabavno. Čeprav ni uspelo. Saj večinoma so tiste stvari, ki ti splavajo po vodi najbolj zabavne.
Torej še vedno ostajam pri kupljenih presnih torticah za 5 € in naslednjič mi teh 5 € sploh ne bo škoda dat. (: Je pa res, da me razjezi dejstvo, da jih v Mariboru ni, medtem ko pazite vi to, jih v Novem mestu imajo.

Bi še radi kaj dodali? (:

Love, Evelina

15 comments:

  1. Meni zgleda prav fino!

    Drgač pa lepo, da si delila z nami nekaj, kaj ti ni uspelo (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja saj ne izgleda tako zelo slabo :P Samo dobro pa ni bilo..
      Če to je vendar ves čar te torte. Da ni uspela :D

      Delete
  2. Jaz sem danes jedla presni sladoled. Na začetku moraš počakat da se vsaj malo zmehča, da ne zlomiš žličke. Mi je bil pa zelo všeč, čeprav vanilija ni imela okusa vanilije. Bolj oreščkast je bil ampak zelo dober :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmm, kje pa ga imajo? Pa imajo več okusov?

      Delete
  3. Hehe, zanimiv post in hvala, ker deliš znami tudi "polomije" :)
    No, potem pa pridi v Novo mesto pa gremo na tortico ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deeejaaa, takoj ko bo priložnost te kontaktiram in grema na tortico! :D

      Delete
  4. zgleda dobro, čeprav verjamem da ni bilo dobro. :D nič hudega, vaja dela mojstra. češnje so pa itak the best.

    xoxo

    ReplyDelete
  5. Meni se bolj zdi, da češnje in oreščki ne grejo skupaj. Že če poješ češnjo skupaj z indijskim oreščkom, ni nekega presežka, vsaj zame ne. Pomoje bi bilo bolje, da bi naredila spodaj plast oreščkov in iz češenj svojo plast. Pa potem, če ne drugega, lahko postrgaš samo zgornjo plast ali pajo odstaniš in poješ spodnjo plast. ;)

    ReplyDelete
  6. Aaah, jaz take polomije doživim skoraj vedno, ko se znajdem v kuhinji :D. Tako da welcome to the club, čeprav le z enim polomom :). Drugače pa fajn post, sem se nasmejala :D!

    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Gita. V tem klubu se bom super počutila :D

      Delete
  7. Boš pa vsaj naslednjič vedla česa ne delat. :) Meni tudi nikoli ne zmelje oreškov, si na vsake toliko časa prav zaželim, da bi imela tak blender, kot ga imajo v raznih kuharskih oddajah, ki zmelje skoraj vse kar vržeš noter.
    Drugače pa ne vrzi puške v koruzo, lahko probaš že z zmletimi oreški in se točno držiš recepta (za v prvo je to najbolje) pa ti bo zagotovo uspelo. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo bom vrga puško v koruzo, za nekaj časa da se puška ohladi :D

      Delete