Tuesday, November 19, 2013

Kaj je za mene predrago?


Če kdo misli, da bom dala svojih 100€ za en kos oblačila se hudo moti. Če kdo misli, da bom dala 40 € za eno srajčko se tudi zelo hudo moti ali 20 € za en kos nakita. A ste vi čisto zmešani.! 20 € za eno ogrlico, iz svetovno znane trgovine, ne me zafrkavat. Raje 20 € k slovenski oblikovalki unikatnega nakita. Če že. Čeprav sama nosim nakita zelo malo.
Dejansko jaz zelo težko nakupujem tukaj pri nas. Vesela sem edino za razprodaje, ker takrat oblačila pri nas stanejo toliko, kolikor bi morale. Tako se velikokrat spogledujem z spletnimi stranmi in pa seveda z razprodajami. Na koncu kupim 8 stvari ki jih rabim za 130 €. Ali pa 130 € za dve stvari, samo zato da bo na meni pisalo da pa je to od tega in tega oblikovalca in pa ogrlico, ko že itak vsi vedo s kje je kupljena in koliko je stala. Če pa je neka stvar, ki mi je zelo všeč in je tudi zelo draga, pa rabim kakšno spodbudo od mame ali kogarkoli, da si kupim.. Če pa je nekaj kar mi je resnično všeč, da gre tudi brez spodbude, čeprav to se zgodi zelo redko.


Seveda, pa tako razmišljam zdaj. Če bom kdaj imela denar, mi za te stvari ne bo težko dat denarja. Čeprav so še druge stvari, kamor bi dala denar prej. Ker vsak ima svojo malo radost. Ampak še vedno pa bom imela v mislih kriterij od včeraj. Poglejte svetovne blogerke. Dobivajo sponzorske stvari, se kažejo, slikajo in promovirajo že tako znane oblikovalce. In če mi kdaj to uspe, bi to malce prekinila oziroma naredila eno spremembo. Ki jo vsaj do zdaj še pri nobeni znani zvezdnici, blogerki, osebnosti (tako tuji, kot domači) nisem videla in žal mi je tega. Upam, da mi uspe, da bom lahko o tej ideji čez nekaj let pisala na blogu. (:  

Včeraj sem dobila tudi komentar, da je ta kombinacija težka:
da želim nedraga oblačila, pa vendar vseeno oblačila, ki jih nima vsaka druga punca. Naj povem, da vse gre če se hoče in tudi meni uspeva... (: Kako dolgo pa bomo videli..
.
O tem bi še lahko razglabljala, ampak za enkrat je dovolj. Jutri pa vam napišem nekaj o kvaliteti in kvantiteti.

Koliko pa ste vi pripravljeni zapravit za en kos oblačila? In kje so meje, če so... (:

Love, Evelina

20 comments:

  1. se kar strinjam, sploh s tistim, da bi ne vem kolk zapravila sam zato, da mam na sebi vidno znamko :D

    ReplyDelete
  2. se čist strinjam. jst tut nerada preveliko zapravljam za oblačila. Ker konec koncev ni vse v oblačilih. Nihče še ni umrl če ni dobil nekega kosa oblačila, ker je bil predrag. In včasih se zgodi da si nek kos zelo želiš pa ti je predrag potem pa ga na raznih znižanjih dobiš po smešno nizki ceni.
    Sem pa zelo fouš blogerkam, ki dobivajo tako kot si rekla sponzorske stvari. Sploh se nebi branila take ponudbe pa pomoje še marsikdo poleg mene. Sploh če jih dobiš for free in vse kar moraš narediti je to da se nekajkrat fotkneš in deliš mnenje. To bi kar šlo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Točno tako. Se strinjam z prvim odstavkom...
      Glede 2. odstavka: Jaz bi to ful rada, samo z eno veliko spremembo... Ker mi je tudi malo glupo vse skupaj...

      Delete
  3. se strinjam s tabo! sama zapravim 50 evrov za več stvari, medtem ko ostali zapravijo za en kos 50 evrov. Pa me ljudje sprašujejo imaš to novo imaš tisto novo. Ja imam, ampak za vsak kos zapravim manj denarja, ne pa za vsakega celo bogastvo. Sploh v tem obdobju odraščanja, ko še nimam popolnoma dodelanega stila in neke stvari malokrat oblečem. Zakaj bi potem za eno stvar, ki jo bom dvakrat oblekla odštela cele kupe denarja? Pa tudi ko grem v šoping ne zapravim veliko denarja, raje ko vidim stvar kupim in potem imam konec meseca sicer nekaj novih stvari, ki pa se lahko kombinirajo s prejšnjimi. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je super.. (: Zanimivo mi je tvoje spoznanje, da še nimaš dodelanega stila... Misliš da ga boš kdaj imela? Ker jaz tut nimam, ampak si ga tudi ne želim.. :P

      Delete
    2. v bistvu ne vem. mogoče bi imela nek prepoznaven stil, ampak še vedno ne tako točno določenega. :))

      Delete
  4. Se strinjam z napisanim...Sama raje dam več denarja za stvari, ki vem, da jih bom res veliko nosila in bodo ponošene, npr škornji, športni čevlji, in šparam pri stvareh, pri katerih se mi okus redno spreminja ali jih ne nosim tako pogosto, npr nakit, obleke,...
    Pri teh sponzorskih zadevah pa mene najbolj moti to, da je prav opazno, da nekatere promoviranjo take stvari, ki si jih same s svojim denarjem nikoli ne bi kupila ali pa nosile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sva na istem, jaz sem tudi za določene stvari pripravljena dat več (:
      Ja to je tudi malo za fejst za lase privlečeno... Ampak enim uspeva.. Enim pa nikakor...

      Delete
  5. Jaz iskreno nekih mej nimam...ponavadi dam več za škornje, športne copate, plaščke/bunde... ne vem trenutno ne nakupujem več tako inpulzivno in če bi katero stvar potrebovala mi nebi bilo škoda dat malo več...sploh nimam nekih mej. Sem včasih kupovala veliko dražja oblačila kot sedaj...

    Tiste navadne kose, enobarvne majčke, pajkice, trenerke za doma ne dam neki veliko. Za stvar, ki pa vem da jo bom mela na dolgi rok kot so športni copati, škornji, blazer, torbice...dam tudi malo več-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saj pri meni je tudi zelo podobno. Da sem za nekatere stvari pripravljena dat več, ampak vseeno imam meje koliko.. (: Edino če mi je kaj blazno všeč...

      Delete
  6. Po pravici si v zadnjih 2 letih nisem kupil nobene stvari. V bistvu malo žalostno, vendar gre večina za oblačila moje tamale.
    Glede vsakdanjih oblačil si nikoli nisem kupoval kakšnih boljših znamk, ker mi tudi tiste za malo denarja ustrezajo. Riskiral sem samo za malo boljša oblačila, ki jih uporabljam za sprehode s psičko, kjer pa pozimi ni ravno dobro 2 uri vsak dan v vseh vremenskih pogojih biti na sprehodu. Takrat sem opremljen, kot da grem v Himalajo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woow, to pa je presenetljivo. Ampak saj mislim da moški ne dajo toliko na oblačila in tolikokrat :D Ja malecka raste in zato bolj potrebuje, kar je čisto razumljivo... 2h vsak dan na sprehodu z psičko' To pa je res že potrebna malo boljša oprema, sploh pa pozimi (:

      Delete
  7. Sama imam neke meje in če jih naštejem samo nekaj so v povprečju takšne npr. kavbojke do 40€, dolge majice do 25€, kratke majice do 15€, modrčki do 15€, spodnjice do 5€, torbice do 20€, obutev do 50€ (tekašna obutev do 100€), budne do 100€, jakne do 40€. To so ponavadi meje, čeprav sem dobila super kavbojke tudi za 5 ali 10€ in kratko majčko za 3€, ki je precej kvalitetna in jo imam bistveno več časa kot ostale. Včasih pa dam tudi več, če mi je stvar resnično všeč :)

    Zadnje čase opažam, da mi je zelo všeč hodit po trgovinah in brskati po vseh znižanih stvareh, saj sem tako dobila že marsikaj všečnega za nizko ceno. Je pa res, da moram biti spočita, saj me v nasprotnem primeru vse to preveč utruja, ker ponavadi oblačila niso tako lepo zložena, kot pri ostalih stojalih z oblačili :)

    Moti me to, da se nekako bojim nakupovati preko tujih spletnih strani, čeprav imajo res ful lepe in relativno ugodne stvari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaaa, jaz tudi rada brskam, ko sem v takšnem razpoloženju... Ker včasih res lahko najdeš super stvari... Jaz sem šele utrujena, ko pridem iz nakupovanja. To je kot bi pretekla 6 kilometrov.. Adiijo... :D
      Jaz sem si začela naročevat pred dvema letoma, vsekakor se splača.! Opogumi se.!

      Delete
    2. Preko katerih spletnih strani največ naročaš, če ni skrivnost? :)

      Delete
  8. spletne trgovine so zakon..pri nas bodo isto stvar kot na neki tuji spletni trgovini, prodali za trikratno ceno. problem nase slovenije je da smo prevec ozkogledni in zivimo v "skatli".. vecina punc misli da bo IN ce bo oblekla kvazi "Prada, Kenzo" pulover ampak najbolj bedno je da so vse te oblekce narejene na trznici nekega mesta v drzavi v razvoju. tako da vec al manj so vse ponaredki..danes je ze res tezko razlociti med ponaredkom in originalom, zato torej ne vidim smisla da bi za majico ki ima napis nekega priznanega modnega oblikovalca dala veliko denarja..dober primer je LV. koliko torbic, pasov in vsega boga je ze z napisi LV...in potem si bo ena punca kupila original LV zanjo odstela vec sto eurov in kdo ji bo sploh verjel da je original?? to je moje misljenje, se pa popolnoma pridruzujem tvoji izjavi o "trosenju denarja". raje vec po malo kot en kos za velik denarja. je pa tudi res da ucasih si je pac treba privosciti tisto kar ti je res usec pa ceprav moras za to stvar odsteti vec. ;)

    http://tiasshka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Tudi jaz ne gledam na to, katere znamke je kos oblačila ampak na to, kaj mi je všeč in kaj ne. Zadnje čase najdem zelo malo všečnih kosov, nevem, če sem jaz postala tako izbirčna ali je izbira tako slaba :D Glede mej pri cenah, bi se kar strinjala s takimi, kot si jih že sama navedla :) No, izjemo včasih naredim pri obutvi in torbicah (Guess in podobno). Torbica je vseeno nekaj kar uporabljam vsak dan, zato se mi zdi pomembno da je kvalitetna in všečna.. Tako da šparam za še eno, da si jo privoščim za rojstni dan :)

    ReplyDelete
  10. Jaz zelo rada pogledam na mojbutik.si, sem tam že velikokrat našla nekaj, kar sem si zelo želel, ampak smešno poceni. Glede na to, da sem brez službe, si veliko tvari ne morem privoščiti, zapravim pa res skoraj ves svoj denar za oblačila in kozmetiko. Vedno pa gledam na ceno, npr. za hlače ne dam več kot 30€, za krila je meja 20€, navadne baic majčke 10€, edino za čevlje - allstarke mi ni žal dati 70€, saj jih poleti in pomladi, pa tudi jeseni nosim skoraj vsak dan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sem na hitro pogledala mojbutik.si in izgleda kar pestra izbira. Hvala, ker si ga omenila :)

      Delete