Monday, November 18, 2013

Nakupovanje


Verjamem, da me večina vidi kot manekenko, ki ima polno omaro oblačil in na desetine čevljev, z veliko količino ličil in lakov,… ter nakita toliko da ne ve več kam ga naj ga da. Poleg tega se ukvarjam z modo in si mislite: "Njej pa res ni težko zapravljat za te stvari." Ampak realnost je malo drugačna.
Moja omara res ni ravno prazna, ampak se najde veliko stvari, ki so v omari že… oh, 8 let in jih nosim… Če povem, da imam kar nekaj kavbojk še iz 8. razreda, torej ko sem bila stara 14 let. Upam, da s tem povem veliko. Ličil imam zelo malo, samo to kar potrebujem. Tudi kremic in podobnih zadev čim manj. Če pa že, pa gledam na to da je čimbolj naravno, da ne dajem še večjih strupov na svoj obraz. Torbic imam celo premalo. Enostavno ne najdem nekaj kar mi bi bilo resnično všeč. Čevljev imam kar nekaj, ampak še vedno več petk, ker jim potrebujem za modne revije in slikanja, da lahko kombiniram.
Zakaj je stvar pri meni takšna?
Šele pred dvema letoma sem si začela stvari sama kupovat. Meni je bilo vedno naporno hodit po trgovinah. Zato je to vlogo prevzela moja mami, ki je poznala moj okus in vedela moje številke ter z veseljem nakupovala še namesto mene. No, zdaj se pa je moj okus začel malo spreminjat. Moda pa tudi zelo zanimat. Vse te blogerke, ki so vsak dan v drugačnih outfitih, so postale prava paša za moje nedolžne očke in ljubezen do nakupovanja je naraščala. Pa sem začela nakupovat sama z mojo sotrpinko. Bili sva po pet ur ali več v trgovinah, si poizkušali oblačila, kombinirali, si iskreno povedali, si svetovali in uživali. To so tisti dnevi, ko dam za oblačila malo več, vendar pod pogoji:
      -   da je kos oblačila, ki ga nimam v omari in ni basic (ker tega imam doma ful), torej mora bit nekaj posebnega
-          da je kos, ki ni predrag
-          kvaliteta ne rabi bit vrhunska, mora pa bit sprejemljiva, da lahko oblečem več kot enkrat
-          mora mi biti zelo všeč
-          kos oblačila, ki ga ne bom videla na vsaki drugi punci ali na vsakem drugem blogu.




Kaj pa je vam pomembno, ko stvari nakupujete? Kakšne
kriterije imate?
V naslednji objavi pa delim z vami, kaj je za mene predrago.

Love, Evelina


29 comments:

  1. Jaz tudi rada nakupujem, moram pa povedati, da pazim nato, da ne kupujem stvari, ki so mi le malo vsec.
    Kupim samo, ce mi je vsec. No, problem pa je, da mi je toliko stvari vsec :D

    Ne se vstrasit, ponavadi tud pisem se v slovenscini. Sedaj pa imam toliko dela za faks, da sem se vesela, ce spravim v nemscini pa hitro prevedem v anglesino ;)
    Drugace pa je slovenscina moj materni jezik, saj nas je kar nekaj na avstrijskem Koroskem ;)

    Lp
    Svetlana od Lavender Star

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je tudi veliko stvari všeč, sploh včasih ko imam take pribliske. Ampak potem pa kar hitro ugotovim kaj rabim in kaj sploh ne (:
      Aaaa, res sem bila malenkost zmedena. Vsaka ti čast, da obvladaš tako dobro jezike...

      Delete
  2. Hmm, jaz ponavadi veliko stvari kupim predvsem na razprodajah, zmes pa le to, kar mi res mogoče pade v oči :) Tudi meni se zdi, da imam premalo torbic :D

    ReplyDelete
  3. Kar se tiče oblačil, sem se včasih komaj zadržala, da nisem ne vem koliko kupila (že par let si vse kupujem sama), še posebej, ker sem kupovala na razprodajah in je bilo vse zelo znižano, sedaj sem se pa nekako navadila, da si kupujem samo stvari, ki jih potrebujem, ker imam dovolj stvari v omari za nositi. Pa niti več ne uživam toliko v kupovanju oblačil kot včasih, uživam pa v kupovanju makeupa in lakov, to pa je (žal) moja velika strast in zato imam tudi veliko zbirko. Ampak uživam v ustvarjanju z makeupom in laki. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa saj za tvoje umetnine na nohtih res rabiš veliko lakov, da kaj takšnega sploh nastane.. Me prav zanima, kako dobiš ideje.... Je pa vseeno fajn met nekje mejo :D

      Delete
  4. Jaz imam preveč basic oblačil in na žalost še vedno taka največkrat kupujem-narobe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sem bila na istem... Moreš si upat, in si probat tudi stvari, ki ti na prvi pogled sploh ne zdijo lepe. Šele na to ko oblečeš vidiš kako ne samo da izgleda dobro na drugih puncah ampak izgleda tudi dobro na tebi in potem si kupiš (:

      Delete
  5. se kar strinjam s tabo, imam tudi sama še kakšen kos iz osnovne šole, pa mi je še kar prav. jej :D!
    drugače pa večinoma kupujem na razprodajah, ker se mi zdi, da je v večini teh nizkocenovnih trgovin, kot so H&M, cena šele takrat primerna kvaliteti. Sploh pa se mi zdi, da so vse trgovine zelo dvignile cene, sploh kakšna Bershka. :D
    sem pa ugotovila, da se mi sploh ne da več sprehajat po več ur po trgovinah pa iskat oblačila:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je res dober občutek :D
      Ja Bershka je res zvišala cene, sploh ne vem zakaj..
      Meni pa se da, ampak samo ob takih dnevih ko se odločim, rabim to in to.. Ali pa zdaj so razprodaje gremo :D In potem si vzamem čas..

      Delete
  6. Osebno ZELO rada nakupujem. Vse trgovine imam do potankosti naštudirane, zato dokaj hitro ugotovim od kod je kakšen kos, ki ga vidim na kakšnem dekletu. Vedno pa razmišljam kaj imam doma in s čim lahko to nadgradim. Napisala si, da je eden izmed tvojih kriterijev ta, da kosa ne boš videla na vsaki drugi punci. Obenem pa za oblačila nisi pripravljena odšteti veliko denarja.. To je dokaj težka kombinacija :) Seveda ostaja še internet, ampak mislim da dandanes veliko punc kupuje tudi tam.
    Pomisli v tej smeri - pomembno je kako znaš stvar nositi in kako jo kombiniraš. Takrat lahko popolnoma poceni obleka na tebi zgleda kot iz kolekcije znanega oblikovalca. In četudi je iz H&M-a ali Zare in jo bo najbrž nosilo še kar nekaj drugih deklet, bo na vsaki stala popolnoma drugače. To je bistvo vsega. Da znaš nositi in dodati piko na i.
    Glede kriterijev - seveda vse punce pazimo na ceno, ampak če nam je nekaj resnično všeč, si lahko kdaj pa kdaj privoščimo tudi malo dražji kos :) In basic sploh ni slab, je osnova in podlaga vsega, ki ga lahko nadgrajujemo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudi jaz nadgradim garderobo... Ker samo to se mi zdi smiselno...
      Niti ni tako težka kombinacija. In vse bom še razložila, kako sem to mislila v naslednjih objavah...
      Se pa strinjam, da lahko čisto navadna obleka na meni izgleda drugače kot na drugi punci, saj se drugače kombinira itd. Se s tem popolnoma strinjam s teboj. Ampak jaz sem imela nekaj druga v mislih in bom razložila to v drugih objavah, ki pridejo..
      Ja včasih si vsaka kdaj kaj privošči in prav je tako. Sploh pa če nam je en kos zelo všeč. Nisem rekla, da je basic slab, rekla sem samo da imam takših stvari dovolj (;
      Hvaa za komentar...

      Delete
  7. super blog. dobro napisanooo. :D

    hm.. po čem se ravnam ko kupujem? ponavadi mi nek kos pade v oči in potem ga moram kupiti. :) ne ravnam se po tem, če ga rabim ali ne, če ga ima večina drugih punc, če je v modi ali ne.. pač kupim, če mi je všeč. :) po navdihu se ravnam.

    lede basic oblačil... imam jih kar nekaj, ker sem nekaj časa kupovala samo basic oblačila. tako da sedaj samo kupim, kadar kaj uničim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ojooj nina.. :D c.c.c , hecam se. Kakor kdo :P

      Delete
  8. Tudi jaz si že dve leti sama vse kupujem s svojim denarjem, res je da večinoma zapravljam le za makeup in obleke - kar pa prihranim gre pa za potovanja :)

    Sem vesela, da smo te navdušile :) (upam,da sem med temi blogerkami! ;D) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbrž imaš zelo polno omaro :D Za potovanja ja to je pametna vnovčitev..

      Prvo so me tuje, šele ko sem sama začela pisat blog sem odkrila slovenske blogerke in med njimi tudi tebe.. Ve mi pa dajate zagon zdaj. Da ostajamo skupaj v blogerski sferi... :D

      Delete
  9. V kateri oblekci in petkah od zgornjih se pa počutiš najbolj sexy? Topic za naslednji blog post ;) Pa fotka tudi ;)

    ReplyDelete
  10. A je slučajno kera slika tvoje omare al so vse iz interneta? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upss. sem pozabila pripisat. Vse so iz interneta.. Malo čudno in dvolično bi bili, če bi pisala o tem da nimam veliko stvari, pol bi pa tista katerakoli fotka od zgoraj bila moja..(:

      Delete
  11. Ker sem te šele začela spremljati, me zanima, na kakšen način se ukvarjaš z modo? :)

    Naj te potolažim :), tudi pri meni se najdejo stvari, predvsem kavbojke, ki jih imam več kot 8 let in so še precej dobro ohranjena. No, glede nakupovanje je tako, da včasih sem kar precej rada nakupovala, mogoče tudi zato, ker mi je bilo precej več stvari všeč. Sedaj se odpravim po nakupih, ko kaj potrebujem, kozmetiko pa precej redko kupim kar tako na blef, če se ne prej pozanimam, kakšne so ocene ali swatchi na internetu. Se pa skoraj vedno predn kupim vprašam ali bom določeno oblačilo/obutev/kozmetiko res nosila/uporabljala, kako jo bom kombinirala in ali imam že kaj podobnega doma. Že res, da to mogoče pokvari bistvo nakupovanja (užitek), ampak tako mi vsaj ne stvari stojijo v omari in čakajo na boljše čase - precej manj je zgrešenih nakupov. Mogoče če ne bi bila omejena pri financah, bi bilo to drugače :)

    Mimogrede se že veselim naslednje tvoje objave o tem, kaj je zate predrago.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po izobrazbi sem modna oblikovalka. Ukvarjam pa se z manekenstvom, občasno s stiliranjem in učim "otroke" manekenske hoje in plesa... Če pa te še zanima kaj več, pa poglej na About me (zgoraj).
      Uuu, dejansko ne rabim tolažbo, ker je to hvale vredno da je še kar prav :D
      Zelo dobro nakupovanje!! Podpiram... Nakupujem enako in ob tem vseeno uživam.. Brezglavo nakupovanje mi ni všeč...
      Super, sem vesela..

      Delete
    2. Joj hvala, se še malo iščem in sem šele sedaj videla tisti zavihek. Btw ful dobro si napisala tisto o slovničnih napakam - res mi je všeč in si bom sposodila, če te ne moti :)

      Hehe no jaz sem gledala z drugega stališča, ker večina žensk precej hitro menjava garderobo in včasih me je bilo kar malo sram, ker nosim nekatere hlače toliko časa, ampak všeč mi je tvoj pogled na to, da dejansko sva lahko ponosni, ker nama je še po tolikih letih prav :)

      Saj ne da si se mi zdela že na začetku simpatična, ampak sedaj si mi še toliko bolj pri srcu, ker naju "veže" nekaj skupnega - način nakupovanja :)

      Delete
  12. Meni je kupovanje oblačil dost mučno. Poleti se mi ne da preoblačiti, ker je prevroče, pozimi pa tudi ne, ker sem preveč oblečena (oblečem se kot medved, resno :D). Majce in puloverji še grejo brez probavanja, medtem ko hlače je nujno treba probat, sploh z mojo čudno postavo. Mam dost močna meča in ne maram hlač na zvon, ker ni moj stil in nimam kaj obut na njih. Ravne hlače še grejo, ampak ima večina zelo nizek pas, kar tudi ne pride pri meni v poštev, ker mam potem "šlavfke". Letos sem pomoje največ pet kosov oblačil kupila.
    sicer sem pre tremi leti mogla zamenjat celo garderobo, ker sem shujšala, ampak povečini nosim dost istih stvari,če niso razpadle al sm se jih pa naveličala. Sem se pa naučila kupvat samo oblačila, ki jih bom nosila, nič ne kupim samo zato, ker mi je všeč, mora meti tudi funkcijo :) tut pri makeupu sem se ful omejila, pa ne da bi kdarkoli mela "problem" se vzdržat, ampak sem trenutno ful zadovoljna s tem, kar imam in tudi funkcionira, če druge mažem. Letos sem ful več denarja dala za izkušnje in knjige. Tega pa ne morem met nikoli dovolj :)
    Kul post :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Deja. Zanimivo, jaz pa si vedno vse morem probat. Da že vidim, kako na meni izgleda in kako se v oblačilih počutim... Se strinjam izkušnje in knjige - neomejeno "zapravljanje" (:

      Delete
  13. Jaz imam vedno dve načeli. Kadar imam namen zapraviti malce več denarja za nek kos obleke ali kozmetike, potem mora kvaliteta biti tista, ki prevladuje in je top. Nikoli ne bi dala denarja za nek kos oblačila, ki je drag in nekvaliteten (npr. New Yorker/Tally Weijl po redni ceni). Drugače pa, ko želim imeti več kosov, gledam da po čim manjši ceni dobim čim več kosov :) .. Seveda je tu tudi budget..

    Obišči me: http://keepingupwithmarcela.blogspot.com/2013/11/face-routine.html

    ReplyDelete
  14. Meni je najbolj pomembno, da mi je stvar všeč, da mi pristoji in da se v njej fino počutim. Z leti imam čedalje manj nepremišljenih nakupov :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz sploh ne vem če sem kdaj imela nepremišljen nakup.. Hm, no ena kapa mi leži doma v omari, ampak še to ne vem če sem si jo kupila sama (:

      Delete