Tuesday, January 21, 2014

Za vse blogerje/blogerke in bralke/bralce.

Že pred nekaj dnevi me je za nagrado Liebster Blog Award 2014 Edition nominirala blogerka iz Discover your passions, play your life, reach your dreams! Za to se bi ji rada zahvalila, s tem pa tudi odgovorila na njena vprašanja.

Vendar bom si to nagrado priredila malo po svoje. Pravila že nekateri poznate na pamet, zato jih ne bom pisala. Bom pa napisala ene malenkosti (:
Ko rečem, da bom videla, to ne pomeni, da tega ne bom naredila (; , je samo možno da bom naredila malo po svoje, ker ne maram ravno stvari, ki se ponavljajo na blogih… Ta moja grozna lastnost :P. Upam da blogerke niste jezne, ker ni to moj namen. Ker si prav vsi blogerji zaslužijo nagrade, pa ne takšne ampak večje. (:
Uživamo v pisanju, delimo mnenja na lep način, spoznavamo zanimive in različne ljudi, nekateri pa še tega vedno ne znajo sprejemat. Blogerji so osebe, ki so se preko blogov odprle in ne trpijo v sebi. To so osebe, ki se ne skrivajo za svojo anonimnostjo. To so pogumne osebe, ki skočijo iz cone udobja z YT posnetkom in s »polomljeno« angleščino. To so umetnice manikire, umetniki kulinarike in umetnice besed, fotografije in oblačenja. To so osebe, ki preko blogov povedo tudi veliko osebnih stvari, ampak to še ne pomeni da nas poznate. Pa vendarle so to osebe, ki jih spremljam že 2 leti pa še vedno vem, da bi lahko ob presni tortici in smutijih govorili ure in ure. Rada vas imam in vesela sem da sem vas spoznala. (: Upam, da se še bomo družili leta in leta (virtualno in tudi iz oči v oči).


Zdaj pa k vprašanjem…

1.) Zakaj pišeš blog?
Preprosto. Blog pišem za to, ker me to veseli, če me ne bi, ga ne bi pisala. Še veliko jih misli, da je pisanje blogov iskanje pozornosti. Pa vendar je to le deset procentov resnice. Mislite, da bi iskala pozornost s tem, ko si vzamem po 3-4 ure časa na dan za blog, samo zaradi pozornosti, če pa jo lahko takoj dobiš v prekratki oblekici in z prevelikim dekoltejem. Rada pišem, rada jih berem, na tak način delim svoje mnenje in spoznavam ostala mnenja, ljudi in poglede.

2.) Kaj misliš o zdravem življenju in redni rekreaciji?
Moje mnenje je da sta zdrava prehrana in redna rekreacija zelo pomembna. Zakaj je toliko stresa, depresije, bolezni, itd. Ravno, ker se je hrana spremenila in je osiromašena. Medtem ko gibanje sploh ni več v našem nezavednem dejanju, prav zaradi tehnologije in modernega načina življenja. Zato bi otroke dandanes v šolah morali učiti o pomembnosti teh dveh. Ne rečem, da moramo zdaj vsi jesti samo bio izdelke in poslušati sto in enega strokovnjaka, ali je boljše jesti bio ali vege, ali se prehranjevati po krvnih skupinah itd. Ampak da se sami izobražujemo na teh področjih in poslušate svoje telo. Ob poslušanju svojega telesa boste pa tudi ugotovili, kako se pozitivno odraža na gibanje.

3.) Če bi na loteriji zadela 250.000 €, kaj bi naredila s tem denarjem.
Vzela bi si čas in skrbno premislila, kaj resnično potrebujem. Ne bi zapravila vsega takoj in nekam bi vložila, da bi se znesek zviševal. Nekaj bi porabila za potovanje, nekaj za najbližje. Ostalo pa odvisno, kaj bi že imela in kaj bi še potrebovala.

4.) Kaj je tvoja sanjska služba?
Nekateri bi rekli da se še iščem. Nekateri bi rekli, da v resnici nimam pojma. Jaz pa rečem, da se pri svojih rosnih 20ih ne mislim omejevat. Toliko se še morem naučit, toliko doživet in videt in mislim da je to moja sanjska služba.  

5.) Kako se soočaš z kritiziranjem neznancev in tistih bližjih?
Ko me kritizirajo neznanci se na to požvižgam sploh če vem da to ni res. Če je res, pa povem da imajo prav, čeprav nihče ki je neznanec ne bo imel prav, ker se z razlogom imenuje neznanec. To samo pove veliko o njem samem, da nima počiščeno sam seboj in se spravlja na druge.
Če kritizirajo bližnji se poskušam postaviti v njihovo kožo in to videti, kar vidijo oni, čeprav je težko in boleče.
Vedno pa želim obsežno razlago, saj samo tako vidim, ali je to res moja zadeva ali to oni sami vidijo v sebi.

6.) Kako se počutiš ko dobiš pozitiven komentar na blogu? Si srečna zaradi tega ali to zate ni nič posebnega?
Po pravici ni vsak pozitiven komentar, dober komentar. Pomembno je da je iskren, da pove več o tistem ki ga piše in da tisti pove svoje mnenje, če tudi je drugačno. To so kvalitetni komentarji, ki mi pomenijo največ. Čeprav so tudi ostali komentarji v redu, saj se zavedaš da te ljudje berejo in vsak bloger želi biti bran.
Celo negativni/ponižujoči komentarji so zabavni, saj veš da se celo tisti, ki si jim trn v peti, ustavijo in preberejo. Pravi sončki, vam rečem, čeprav znajo včasih piknit. Ampak meni še noben komar ni nič hudega naredil.


7.) Če bi imela neomejeno količino denarja in en mesec časa – kje si in kaj počneš?
Hmm… Nič… Tega si ne bi želela. Vesela sem, da imam omejeno količino denarja in več časa kot en mesec. Po enem mesecu bi bilo konec moje sreče, saj bi si v enem mesecu lahko uresničila vse materialne želje, do nematerialnih pa bi lažje prišla. Pa še te stvari ne bi cenila… 

8.) Verjameš v astrologijo, numeroloogijo in v podobne znanosti?
Nekaj je na tem. Več pa ne bi znala povedat. Vendar vsi tedenski horoskopi, ne hvala. Tisoč in eni vedeževalci, ne hvala. Če pa prebereš kakšno astrološko »bukvo«, pa se najde veliko zanimivega (;

9.) Napiši 5 knjig, ki jih imaš najraje.
Nimam najboljše knjige, ker bi bila težka izbira. Knjige ločujem samo med dobre in slabe. Torej delim z vami tiste na katere sem se spomnila in so dobre:
Richard Paul Evans: Sončnica,
Mineko Iwasaki in Rande Brown: Jaz, gejša;
Michel Piquemal in Philippe Lagautriere: Modrosti srca;
Vlasta Cah Žerovnik, Zapeti ali od mode zadeti?;
Adriane Trigiani, Valentine.

10.) Zakaj misliš da ženske porabijo toliko časa in denarja za kozmetiko, oblačila, urejanje itd.? Je za tebe to sprejemljivo ali misliš, da porabijo čisto preveč časa za te stvari?
Vsak si sam uravnama čas in vsak zapravlja svoj denar. Seveda pa je spregledano, če je to služba ali hobi, saj ne moreš zatret sebe, ker te to veseli. Vprašanje je samo kje si rečemo dovolj in da se zavedamo, da ličila ne morejo zakriti nelepote v notranjosti in da nam oblačila ne morejo kupiti dolgoročne sreče. Urejanje je pa pravilno, sploh če se urejaš zase.

11.) Gledaš kakšne youtube kanale? Kateri so zate najboljši?
Jih gledam, vendar zelo redko in nenačrtno. 
Tukaj delim nekaj mojih najljubših YT kanalov: TED, FitnessBlender,
Lindsey Stirling, TheEllenShow, Evelina, Princessjoules.

Je mednarodni dan objemanja, zato…

Objem, Evelina

15 comments:

  1. Zelo, zelo, zelo hitro bereš :P
    Super da sem te ujela v zanko knjig. Jaz čisto premalo berem.. Ampak tu pa tam, pa le pride na vrsto kakšna.. (: Upam, da ti bo kakšna zanimiva...

    ReplyDelete
  2. zanimiva vprašanja in seveda zanimivi odgovori v stilu eveline, iskreni resnični in tudi malo za zamislit. res maš super razmišljanje in pogled na vse skupaj. vedno znova in znova rada preberem tvoje objave :) drugače pa za tole Liebster Blog Award 2014 Edition prvič slišim...ups :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Če si o tej nagradi slišala prvič potem resnično sklepam, da spremljaš malo slovenskih blogerk in ko dobim takšen komentar sem vesela, da sem ena izmd njih (: Res, hvala!

      Delete
  3. Neomejena količina denarja en mesec - darovala bi? Brezdomcem, organizacijam, tudi živalskim, svojo družino bi finančno podprla ;)
    250.000 € - šla bi na potovanje, se osamosvojila in imela psa :D
    In to zakaj pišeš blog, si dobro napisala. Z blogom si mogoče samo bolj izpstavljen. Meni je omogočil, da preizkusim kakšne nove izdelke, še stranko za ličenje sem tako dobila itd.. Tako kot so si mnogi iz youtube videov zgradili kariero.
    Zakaj ženske porabijo toliko denarja za kozmetiko (in ostale zadeve, ki jih potem sploh ne uporabljajo in jih ne potrebujejo)? Ker je lažje dati nekaj nase, kot narediti nekaj zase (delati na sebi) in predvsem filanje čustev, s kupovanjem pa potešiš "lakoto" in si zagotoviš trenutno zadovoljstvo :) Isto je s konstantnim kupovanjem modelov telefonov (iphone fanataki večinima:)).

    Pa tudi lepo si napisala tisto na začetku o blogerjih. Presno tortico pa še čakam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeees, še bo svet na mladih stal :D
      Zelo dobri odgovori, samo za organizacijami nisem ziher, bi jih prečikirala, raje na 4 očke :D
      In se strinjam z vsem kar si napisala...
      Hvala. Jaz tudi. Brezskrbi nisem pozabila :D

      Delete
    2. Pa ženske bomo svet rešile ;)
      Ja no organizacije, ali pa direkt nekomu denar, jih poznam dosti, ki bi jim prav prišel. Pač kolikor začutiš, da so vredni zaupanja.:)
      Haha, dobro ;)

      Delete
  4. Blogerji so osebe, ki so se preko blogov odprle in ne trpijo v sebi. To so osebe, ki se ne skrivajo za svojo anonimnostjo. To so pogumne osebe, ki skočijo iz cone udobja z YT posnetkom in s »polomljeno« angleščino. To so umetnice manikire, umetniki kulinarike in umetnice besed, fotografije in oblačenja. To so osebe, ki preko blogov povedo tudi veliko osebnih stvari, ampak to še ne pomeni da nas poznate.


    Najboljše napisano. Bravo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Katja, mi je všeč, da ti je všeč :D

      Delete
  5. Dobro napisano in zelo pametni odgovori za 20letnico ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudi jaz mislim da so mi zamenjali rojstni list in da sem v resnici starejša :P

      Delete
  6. Super napisano Evelina! ^_^
    Drugače mi je pa popolni stavek za vsakega bloggerja: I wear my heart on my blog.
    Nekateri z idejami ali razmišljanjem, drugi z oblačili, spet tretji z manikurami, tako ali drugače vsak po svoje izliva svoje misli in srce na blog (:

    ReplyDelete
  7. hehe, midve sva obe prekršili pravila te igrice :) sem šele zdaj videla tvojo objavo :) haha. Obe sva pisali v slovenskem jeziku pa nobena ni nominirala punc :)

    Lepo si napisala in všeč mi je kako razmišljaš.

    ReplyDelete
  8. Sploh ne govori - knjig, filmov, serij :D Poročaj, če ti bo katera prirastla k srcu :P

    ReplyDelete