Saturday, March 1, 2014

Žarim

Pred nekaj tedni sem nepričakovano srečala prijateljico, čeprav jo komaj poznam, vem da to je (prijateljica namreč). Obe dve prijetno presenečeni da sva se srečali, sva si izmenjali nekaj besed. Ko me je vprašala kako sem, sem odgovorila super, se ji zazrla v oči in nasmejala. Pa je rekla: "Vidim, saj žariš..." Potem sem jo pogledala še bolj globoko v oči in samo sebe vprašala: "Kako to da žarim?

Prejšnji mesec sem imela modno revijo. Predstavili so se čudovito ročno izdelani čevlji, ki sem jih nosila. Hoditi na modni pisti po nekaj mesecih je bilo čarobno. Tega občutka ne znam opisat, kot da bi hodila po oblakih, kot da so tisti ljudje, ki te gledajo tvoji prijatelji in velikokrat se mi zgodi, da se mi kakšna gospa iz občinstva tako iskreno prijetno nasmeji. Zdi se kot da imam nekakšno vez z občinstvom. Zveni čudno? Verjamem (:
Kaj pa če povem, da prav v tistem trenutku žarim, zato zvabim nasmeške na usta neznancev. Kaj če povem, da si takrat ko sem na pisti, ne želim biti nikjer drugje. Kaj če povem, da takrat delam to kar resnično rada počnem. A, zdaj zveni čudno?

Velikokrat žarim ko učim otroke ali ko hodim po pisti ali ko plešem, čeprav ni nujno da vedno ko delam karkoli od tega. In... prav nič nimam proti, če žarim, kar tako na ulici.





Pa vi poznate ta občutek "žarenja"?

Love, Evelina

15 comments:

  1. poznam občutek. :) in super je ko ti nekdo reče, da si sveža, da žariš ali da te obdaja neka pozitivna energija. Pomeni, da izžarevaš nek optimizem, avro, energijo, kar je super. In če se vidi na zunaj, da sem srečna in optimist, je to zame samo plus. Tako ljudje naredimo/ naredijo dober vtis. :)

    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Res je super, da se tako počutiš in da je to tako moćno, da še ostali to čutijo in vidijo.. (:

      Delete
  2. Joj jaz ne vem če žarim :) Ampak se pa tako počutim ko mi kaj uspe, ali ko sem zelo vesela in presrečna, takrat imam občutek, ne le da žarim, ampak da me bo razneslo od vse energije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To to je pa že močno žarčenje haha.. Brezskrbi tudi ti žariš :P

      Delete
  3. Jaaaa, itak da žariš, zame si vedno žarela, čeprav te ne poznam osebno ;)
    Meni osebno ni noben rekel, da žarim, sm pa dobila zadnjič, da čisto drugače zgledam, kar bi vzela kot pozitivno :) Pa lani v samo enem mesecu mi je neko izjavil, da se mi je spremenil glas. Kako zanimivo, ane?
    Lepe fotke <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me ŠE ne poznaš osebno (Povdarek na še :P )... Kako si pa to zaznala, preko slik?
      Zelo zanimivo, sploh sprememba glasa. Pa nisi bila prehlajena,ne? :D

      Delete
    2. No, te še ne poznam osebno, popravek ;) Enostavno vem ;)
      Ne, zdrava ko dren :) Menda, da bolj umirjen in sproščen glas. Sm rekla, da vsak dan meditiram :)

      Delete
    3. To pa je res zanimivo. Nisi rekla, ampak sem si mislila :P.. Pazi samo da ne boš na koncu čist glasa zgubila :P

      Delete
  4. Nekako se najdem tukaj...meni to "žarenje" kot ga opisuješ se mi zdi nekaj lepega...moj primer je recimo ta, ko imam lep dan/se mi kaj super zgodi potem hodim okoli ful nasmejana in gledam ljudi direktno v oči in vidim da tudi če so slabe volje vrnejo nasmeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja to se meni tudi dogaja :P Jaz sem se enkrat zaradi tega začela na glas smejat haha. Pa sem sama hodla. Folk me je tako čudno gledal, ampak se nisem preveč sekirala :P

      Delete
  5. Evelina, tebi se že na fotografijah vidi, da žariš. Da si zaodvoljna s sabo. In da na vse znaš gledati na pozitiven način. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jagodka za tale komentar. Čeprav naj se razume, da ne gledam čisto vedno na pozitiven način. Tudi jaz imam trenutke ko imam kakšno situacijo v kateri ne najdem prav nič pozitivnega. Šele čez kakšen teden/ mesec/ leto se mi lahko žarnica prižge, takrat se sivi oblaki začnejo premikat in tako ugotovim, da dejansko je bilo slabo, ampak tudi se je iz tega izcimilo nekaj dobrega...

      Delete
  6. Hvala Sara... Sploh ne vem kaj naj napišem, ker imaš prav..
    Sem vesela, da je v letu in pol prišlo do te spremembe in da se tako tudi počutiš (:

    ReplyDelete
  7. Mislim, da žarimo predvsem v tistih trenutkih, ko opravljamo nekaj do česar čutimo posebno strast in predanost. O tem lahko celo samo govorimo ali pa razmišljamo in že se bo v očeh pojavila tista znana iskrica. Poleg tega pa vsak človek oddaja svojo energijo, vendar pa je od vsakega posameznika odvisno ali bo ustvarjal pozitivno ali negativno. In ti, Evelina, se vsekakor trudiš v pozitivni smeri ;)

    Lep dan še naprej! :)

    ReplyDelete
  8. Moram povedati,da imaš res žilico za blog. Sem zelo vesel za tebe:P. Kdo pa je DJ, če smem vprašat?lp žaži š

    ReplyDelete