Tuesday, June 10, 2014

Prsi (.) (.)

Najbrž bi se mi kdo smejal, če bi mu povedala, da se vsako jutro zbudim pol ure prej in naredim jutranjo rutino. Vendar vam povem, da je čudovit občutek, ko že navsezgodaj zjutaj narediš nekaj zase.
Ena izmed vaj je tudi masaža prsi. Prvo si zmasiram timus ali priželjc, ki je med dojkama. Timus, pri odraslih regulira imunski sistem. Ostaja pomemben v boju proti odpornosti in kot energijski organ. Pomaga proti infekcijam, prehladu, temperaturi, bronhitisu, itd. Masiram si ga zelo močno in s krožnimi gibi. Ko sem tole prvič poizkusila kakšno leto nazaj, je bil občutek zelo čuden, skoraj malo boleč. Danes je prav sproščujoč. Masiram si najmanj 1 minuto.
Potem pa zmasiram še prsi. Prvo jih 36x  »pumpam«, kasneje 36x z njimi krožim. Ter še na koncu vsako dojko posebej zmasiram prav tako z krožnimi gibi.
Moji začetki masiranja prsi, segajo kakšno leto nazaj. Ko sem bila na delavnicah, smo prvič izvajale to vajo in bilo je čudno, saj kdo pa je navajen da se pred popolnimi neznankami prijema in masira prsi. Tega tudi nisem poznala, posvečanje zizam se mi nikoli ni zdelo pomembno. Pa dejansko je… Po prvem  popolnoma sproščenem masiranju sem začutila kot, da bi mi nekaj bremena padlo z ramen, dejansko pa je padlo z dojk. Kasneje je »učiteljica« povedala, da se v dojkah skladiščijo nepredelana čustva, ki se kopičijo in kopičijo. Poleg tega pa jih masaža čvrsti, poveča ali pomanjša in deluje kot preventiva.
22.1 sem masažo prsi in timusa začela redno izvajati in sem jo končala 27.3. Torej dobra dva meseca sem to počela popolnoma vsako jutro. Potem pa sem ugotovila, da mi nekaj manjka in začela izvajati že spet. To je bilo 28.4. Zmes, ko masaže nisem izvajala sem zbolela. Ne vem če ravno zaradi tega ker si nisem masirala timusa in dojk, ampak bilo je ravno v tem obdobju.

Napisala sem samo moje izkušnje in opažanja. Včeraj sem namreč prvič slišala tole verzijo pesmi in se v njo zaljubila ter se spomnila o čem bi lahko pisala v naslednji objavi. Mrmljala sem si jo vedno znova in znova. Čudovita pesem. Pobožajte še svoja ušesa:




Tako da dekleta/punce/ženske bodite ponosne na svoje prsi, pa če so majhne, velike ali prevelike. So točno takšne kot morajo biti. So vir hrane za dojenčka, so igračka za moške in najpomembnejše so naše zdravje, naš ponos, zato ne pozabite na njih. Zaslužijo si vso pozornost!






 Z ljubeznijo,Evelina

8 comments:

  1. Bravo! Izgleda, da bo več žensk začelo izvajati masažo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Upam da... Čeprav se mi zdi da so prvo vsi moški poklikali in prebrali (: Upam, da bodo pol vsaj začeli izvajat tole masažo na svojih boljših polovicah :P

      Delete
    2. Izgleda, da si s to objavo prestrašila stalne obiskovalke ;)
      Ali pa se vse masirajo, pa nimajo časa komentirat.

      Delete
    3. Vse je možno. Ali pa si mislijo: "Tale je čist zmešana :P"

      Delete
  2. Priželjc varuje prsnica...ne vem kaj si ti masiraš ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa... Se razume... Saj vsak organ je zaščiten s kostmi. In prav vsak organ lahko masiramo, če pritiskamo na prave točke (akupresurne), seveda če to izvajamo dovolj redno.
      Hvala za komentar in lep večer (;

      Delete
  3. Haha,Evelina,nisi zmešana (zgornji komentar ;)), samo ponavadi vse, kjer je potrebno nekaj zase naredit, ljudem pogosto ne diši :) Jaz sem si sposodila od Savine skrbnik prsi in ffy iz knjižnice, sicer nisem izvaja najbolj redno, ampak sem opazila nekaj razlik. Pri ffy,da je bil obraz bolj čvrst (ker res vse mišice delajo) in koža bolj sijoča (zaradi prekrvavitve), pri masaži prsi pa, da so bolj čvrste in lepše stojijo. Zdaj izvajam (probam vsak dan,ko se spomnim) masažo samo za pomanjšanje oz učvrstitev in nekaj obrazih vaj, ki se jih še spomnim iz dvdja. Timus in ščitnico pa itak skupaj zmasiram istočasna :)
    Super objava

    ReplyDelete