Thursday, August 21, 2014

TUJINA-Goodbye Slovenia!



Včasih kolo življenja hoče drugačne poti. Malo te vrže iz cone udobja in te napoti na neznane poti, da preizkuša če še vedno zaupaš.
Če zaupam, čeprav vem da sem lahko hudo ranjena. S svojimi dejanji sem sporočila, da zaupam. Zaljubila sem se v fanta 3000 km vstran, se usedla prvič sama na letalo in odpotovala k njemu. Po enem mesecu pa pol, pustila vse svoje osebne stvari tam in šla na dopust v Slovenijo, ter po ostanek svojih stvari. Bil je šok za starše, ko sem jima preko Skypa povedala, da bom ostala tukaj. Mama je rekla, da je prehitro. Moj odgovor pa je bil, da nikoli ni prehitro ali prepozno vedno je tako kot more bit. Verjemite tudi meni ni lahko, ko imam v Sloveniji vse; dom, starše, hrano, prijatelje, tudi delo sem imela.
Ampak rabim to. Vem, da se morem odseliti. Res sem še mlada in se nekaterim zdi, da preveč hitim in da sem malo naivna. Ampak veste kaj, poznate moje ime, ampak mojega srca, misli in duše pa ne. Jaz se spoznavam, in odkar se spoznavam se bolje poslušam in se tudi slišim. Še vedno se zavedam, da lahko gre kaj narobe, še vedno lahko pridejo padci. Vem pa tudi, da če ne bi naredila tega koraka, ker bi me bilo strah, si ne bi nikoli odpustila.
Želela sem spremembo, dobila sem poziv, vprašanje je bilo samo kakšen bo moj odziv oziroma odgovor. Vem da me čaka en pester rollercoster, ampak se ga veselim. Ker ga res nikoli nisem pričakovala, nikoli si nisem mislila, da bi pa se jaz preselila iz Slovenije. Vesolje pa je najbrž imelo za mene drugačne načrte. Malo se mi šibijo kolena, malo mi poskakuje srček, malo se smejim, malo sem žalostna. Obdaja me toliko čustev… Iz notranjosti pa slišim samo eno: »Moreš it, saj veš!« (:


Z ljubeznijo, Evelina

31 comments:

  1. Čudovito, Evelina. Včasih si moraš totalno prerukati življenje,da duša ne zaspi in pade v rutino :) Zaupaj sebi in Vesolju, vedno se odločiš prav <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Deja. Mene malo fejst ruka, na trenutke mi je že slabo. Ampak počasi bo tudi tega rukanja minilo... in bom ko barčica lepo mirno plavala po vodi. Nekaj časa... Pol pa že spet veliki valovi. Ampak to je fino, ker to je življenje. Tako vem, da živim :D

      Delete
  2. a ti to resnoooo? :O waw mal sem šokirana hkrati pa občudujemm tvoj pogum najprej da si ga mela toliko da si se usedla na letalo SAMA in odpotovala daleč stran potem pa da si imela "jajca" in se celo preselila. upam da zadevo neboš obžalovala in boš uživala na polnoparo. edino kar mi je malo žal je to da nikol nisem našla časa za pjačo zaradi faxa zdej boš pa ti pobegnila stran :) upam da se nam boš kaj javlala iz (joj pozabila sem že kam greš.) da vidimo kako se imaš :) upam da neboš obžalovala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resno! Obžalovala ne bom. Tudi če se mi zgodi karkoli. Tudi če sem najbolj na svetu prizadeta in razočarana. Vem, da obžalovala ne bom (: V življenju se mi je že zgodilo kar nekaj neprijetnih, grdih stvari, pa jih ne obžalujem, so bile, so me nekaj naučile, gremo naprej. Ja tudi meni ni fajn, da se ne bova videli.. Ampak saj bom prišla na dopust v SLO pa se takrat vidiva. Ti bom pisala... Bom se javlala na blogu, brezskrbi. Koliko bo pač časa. Btw, grem pa na fuertaventuro. Se še bereva (:

      Delete
    2. Super, čestitke! :) Se pa otok imenuje FuertEventura drugače ;)

      Delete
    3. Hvala. Vem kako se reče, samo krajše govorimo Fuerta. Mogoče sem želela skrajšat, pa mi je postalo jasno, da mogoče kdo vseeno ne bi vedel, kateri otok je to :P in pol je A ostal, E pa se je izgubil. (;

      Delete
  3. Res pogumna punca :)! srečno :)!

    ReplyDelete
  4. Good luck girl and God speed :) Ti sledim (ne dobesedno, pač, čez mejo) ;)

    ReplyDelete
  5. Kje sta se pa spoznala s fantom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za tem je ena zanimiva zgodba. Ampak na hitro pa je odgovor, da sva se spoznala preko FBka. (:

      Delete
  6. Hudoooo! Noro, samo pejdi :D

    Sploh če je Španija, pa sporoči kje boš - da javim če bom kej dol v prihodnje in se vidiva!

    ReplyDelete
  7. Veš kaj- yolo! If u never try, u`ll never know! Uživaj :)

    ReplyDelete
  8. noro! :) želim ti vso srečo! :))

    ReplyDelete
  9. Sara, to so besede, ki sežejo do srca. Hvala ti za razumevanje in zato ker si se razpisala. . Sem prav presenečena nad tem kar si napisala, da si bila razvajena edinka in nesamostojna. Ker jaz te res nikoli nisem videla v tej luči in mi je prav smešno, kot da govoriš o eni drugi osebi, pa čeprav te "poznam" samo preko bloga. Tako da zdaj ko vidim tvojo preobrazno in rezultat selitve sem pomirjenja, ker tebi prav nič ne fali :D hihi..
    Hvala ti za te besede in podporo.!!

    ReplyDelete
  10. Imaš prav, če ne bi šla, bi ti bilo zihr enkrat žal! Srečno! :)

    ReplyDelete
  11. Hohoo bolano! Kako te rada berem! Srečno in s srcem, itak si vedno ob pravem casu na pravem mestu!
    Hello from Amsterdam! ;)

    ReplyDelete
  12. Evelina, vem da sem ti že polnokrat to rekla, ampak res, neverjetna si! Iz srca ti želim vse dobro in vem, da tudi bo zate vse dobro, ker znaš v vsakem in vsem videt dobro!

    In tudi meni je žal, da nama ni uspelo it na pijačo, čeprav se itak počutim povezano s tabo skozi vsako tvojo srčno objavo! In tudi drugače, ko pomislim na tebe in vem, da obstajaš (:

    ReplyDelete
  13. Zakon! Želim ti vse dobro in ja verjamem, da čutiš, da moraš to narediti. :D tudi sama vedno bolj razmišljam, da bi samo vse pustila in šla nekam drugam za nekaj časa. :)) uživaj na polno! :D

    ReplyDelete
  14. Evelina. Kapo dol za pogum! Vse dobro ti zelim! In javi se kaj kako ti je!;)

    ReplyDelete
  15. Vidim, da sem veliko zamudila, ker sem po počitnicah malo 'ven padla' in še nisem uspela prebrati vseh zamujenih postov, ampak woohoo! Vso srečo! Vidim, da naju je pot obe zanesla v tujino. Se bova imele še veliko za pogovarjat, haha. :)

    ReplyDelete
  16. Spoštovani, me zanima kaksno je vreme na Gran Canaria konec oktobra. Hvala in lp

    ReplyDelete