Monday, November 17, 2014

Veliki dobitek

Hej,
sem bila opozorjena, da še v novembru ni bilo objave. Jaz sem pa bila 90 % prepričana, da sta že bili napisani dve. Najbrž sem sanjala (:


Vir: www.felix.si
Preden sem odšla iz Slovenije, sem si kupila knjigo avtorice Meike Winnemuth z naslovom Veliki dobitek. Knjiga govori o tem, kako je nemka Meike v svojih zrelih letih zadela na milijonarju in se odločila, da bo nekaj denarja porabila tako, da se bo za eno leto odpravila po svetu, oziroma natančneje vsak mesec bo v drugem mestu. Tako je januarja v Sydney-u, februarja v Buenos Aires-u, marca v Mumbaju,itd. Knjiga je pravzaprav skupek pisem, ki jih pošilja staršem, prijateljem,… Poleg tega svoje potovanje opisuje tudi na blogu in s tem dobiva informacije kaj bi lahko obiskala, si ogledala, jedla. Bralcem pa tudi dovoli, da ji dajo naloge npr. naj kupi argentinske čevlje za tango, kar si je zaželela ena od bralk. V vsakem mestu se je tudi nekaj naučila ali vsaj poskusila. Tako je na Havajih igrala na ukulele, plesala tango v Argentini in še in še. Vendar ni odnesla samo tega. Vsako mesto jo je naučilo svojo lekcijo, v vsakem mestu se je počutila drugače in včasih si je želela samo domov. Z drugimi besedami spremenila se je.
Njena oblačila so bila pretežno bele, modre in črne barve.
Vir: http://www.vormirdiewelt.de

V tej knjigi sem se sama tolikokrat našla. Najlepše je da sploh ni veliko govora o potovanjih in znamenitostih, ampak o osebni rasti, o občutkih in spoznanjih. Več pa naj vam povedo te misli iz knjige:


"Pričakujem čudeže in jih zato tudi vidim. Mislim, da tovrstne povezave in stične točke obstajajo zmeraj, le da nismo dovolj pozorni. Ali pa preprosto nismo dovolj radovedni."


»Življenje se skrči ali razteza sorazmerno z našim pogumom. - Anais Nin

"Za uspešno potovanje ni nič bolj škodljivo kot pretirana pripravljenost in seznanjenost. To da si zvečer nekoliko bolj moder kot zjutraj, pa je neprecenljivo."

"Potovanje je zame vedno povezano s sprostitvijo, osvoboditvijo od utečenih ritualov in motrenjem z razdalje… in seveda iskanjem novih."


In moja najboljša, ki mi pomaga v tistih temnih dneh:

»Prihodnost te ne rabi niti najmanj skrbeti ker bo prišla sama od sebe.«

Kaj bi naredili z denarjem, če bi zadeli velik dobitek?

Z ljubeznijo, Evelina

12 comments:

 1. Ta knjiga je tok dobra!! :D sem jo prebrala poleti in naredila bi enako kot ona, eno leto bi samo potovala. :D ceprav mislim, tako kot je tudi ona ugotovila, da sploh ne potrebujes toliko denarja. :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaz tudi mislim, da ne potrebuješ veliko denarja. Je pa njena ideja res zelo dobra, samo zase ne vem če bi to zmogla. To je kar naporno in mislim, da moreš bit tip za to... Jaz vem zase, da se na okolje zelo težko privadim. Zato bi to bilo zame zelo težko.

   Delete
 2. Uuu tole knjigo pa moram nujno prebrati!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kar, kar... Mislim, da bi ti bila všeč!

   Delete
 3. Nisem se slisala za tole knjigo ker sem za knige res cisto zadaj. Se slisi pa zanimiva zadeva. Me je kar malo zamikalo haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaz sem tudi zadaj... Ampak zdaj si končno vzamem čas tudi za branje (: Pa tole knjigo sem res hitro prebrala oziroma požiraala (:

   Delete
 4. Tale knjiga se pa res sliši zelo zanimivo, jo morem prebrat :) Drugače bi se pa sama tudi odpravila na potovanje okoli sveta, če bi zadela na loteriji :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. V knjigi je Meike tudi ugotovila, da za takšno potovanje sploh ne potrebuješ toliko denarja (: Mogoče komu za vzpodbudo (:

   Delete
 5. Tudi jaz se je moram lotiti, hvala za idejo! :)

  Potovala seveda, tudi starše poslala na kak sanjski dopust, mami kupila kakšno staro tipično hišico na morju, očetu v Alpah, da bo lahko cele dneve v hribih - sebi pa zagotovila 1. mesto v Planici za pokal skokov, hahah :D

  Verjetno bi tudi na koncu ugotovila, da je boljše če nisi prebogat, se imaš vsaj česa veseliti, imaš želje :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Malenkost (:

   hahha, kako zanimive želje, ampak glavno da so. Ko jih zmanjka ni fajn (:
   Točno tako!

   Delete
 6. O wau, sliši se kot res nepozabno osebno popotovanje in vredno branja :)

  ReplyDelete
 7. Hvala za lep zapis. Si mi dala inspiracijo za branje. :) Pozdravčki na Kanarske otoke. <3

  ReplyDelete