Sunday, January 13, 2013

Mačje oči

Morje. Apartma. 
Ko nahraniš potepuško muco in če se ona varno počuti, se bo vračala in se je... Tigrasta muca, ki je enkrat že bila breja, se je s svojimi lepimi rjavimi mačjimi očmi vračala znova in znova. Ni bila moteča. Niti ni imela glasen mjau. Vem samo, da vedno ko sem ji dala košček nečesa, vedno je zamjavkala in skoraj stoprocentna sem bila, da to pomeni hvala (:
Ravno zadnji dan, ko smo odhajali domov se je vrnila in res ničesar ji nisem mogla dat za pod zob, saj smo vse imeli že spakirano. Prav hudo mi je bilo, mislim da sem se celo navezala. Zato sem jo začela cartat in potem je začela prest. To je nekaj najlepšega, ko ti tako s napol priprtimi očmi začne prest. Tako lep pomirjajoč zvok. Še lepši pa je pogled na njene res neverjetne lepe oči. Ko sem jo nehala božat je že spet začela mjavkat in potem sem rekla, da nimam hrane in jo spet začela božat. Potem pa je naenkrat zamjavkala, me pogledala v oči - najbrž se je poslovila - in tako je že v počasnih jutranjih korakih odšla.


Že kot mala punčka sem imela rada mačke. Moja teta je imela veliko muc in jaz sem z njimi preživela ure in ure. Ne pretiravam, dejansko je bilo tako. Opazovala sem, kako so se skotile, kako so se mala bunkice naučile hodit, kako jih je mama čuvala in čistila ter hranila, kako so padale na svoje male glavice, ko so lezle iz škatle, kako so se sestrice in bratci med seboj igrali itd. Vse to je bilo za mene nekaj nalepšega. Vsi moji domači so mi pravili, da sem mačja mamica, saj sem mačke imela rajši kot pa igro z vrstniki.
 
Malo so me preplavili spomini.


Če naj bi črne mačke prinašale nesrečo, za mene to ne velja. Najraje imam črne mačke.


Love, Evelina

8 comments:

  1. Lepo napisano :) Mačke so res nekaj posebnega. Pri nas doma nismo nikdar imeli domačih živali, komaj so mi enkrat potem hrčka dovolili imet, pa res sem si vedno želela mačko ali psa. Par let nazaj pa je nekdo zapustil mačko pred našo hišo, ravno začetek zime je bil. Obdržali smo jo in spustili v hišo in zdaj je že prava razvajenka :)

    ReplyDelete
  2. Hvala. Z razlogom je nisi dobila, ker je kar sama prišla (: To je meni vedno tak lepo.. Da se še vedno najdejo ljudje, ki odbržijo zavržene živali (:

    ReplyDelete
  3. luštno:P tudi jaz sem se pri babici vedno igrala z mačkami..tistimi malimi bunkicami...kasneje se pa niso hotele crkljat.... drugače pa nisem neki cat person...ampak vsake toliko časa pa videm kakšno vrsto, ki me popolnoma očara:) Kolegica je pred enim letom kupila eno tako lepo muco, kakšno ime že ime sem pozabila....ampak je res krasna:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pol veš kak je to.. :P Jaz se tut nisem več mogla crkljat z malimi bunkicami, ker so jih dali dalje (:

      Delete
  4. ooooo js mam tut ful rada muce! Tut sama jo mam, sivooo :) Res lepo, jo bom kdaj objavla v svojem blogu :)

    ReplyDelete
  5. najlepsa hvala za lepe komentarje :*
    lovely cats, meow ;)

    xo I.

    ReplyDelete