Tuesday, June 18, 2013

Prvi pobeg na morje

Prvi kratek izlet na morje letos. Prvo smo imeli v načrtu otok Krk. Ampak nam ni uspelo. Zato smo se odločili, da gremo pogledat slovensko obalo. Moram priznat, da slovenska obmorska mesta ne poznam tako dobro kot Hrvaška. Vem, sram me je lahko, samo nisem jaz kriv. Zato je bilo prav super spoznavat še naš kos morja, natančneje Strunjan. Bila sem pozitivno presenečena: urejena plaža, čista voda, dobra hrana in vse na dosegu rok. Vsi zadovoljni in odločeni, da se še vrnemu.

Zgodaj zjutraj, nekje v Postojni.


I never get tired of the blue sky.

Pot nas je peljala mimo Pivke, kjer je moj ati odslužil vojsko. V takšnih kasarnah so spali.

Danes je tukaj muzej vojaške zgodovine. Odločena, da se še vrnem in pogledam.

Slikano kar iz avta.

Izola. Pravtako slikano iz avtomobila.

Strunjan. Star čolniček med novimi jadrnicami.


Odhod domov. Follow me on Instagram.

Prav super je bilo zaplavat v morski vodi in se osvežit. Še bi!
Pa ti? Si že, boš ali še bi?

Love, Evelina


19 comments:

  1. o slovenska obala. jaz jo imam pa v malem prstu, saj sem celo otroštvo preživela na slovenski obali. :)) hrvaško pa poznam precej slabše.
    Strunjan je lep, še lepši pa je Piran. ;))
    mene skok v morje čaka šele avgusta, najverjetneje nič prej. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz sem v Piranu bila enkrat, Izoli pravtako, samo se ničesar ne spomnim. Pa v Kopru nekajkrat zaradi modnih revij. Pa enkrat v Portorožu. Mislim celo da sem se zdaj prvič kopala na slovenski strani v Jadranskem morju..
      Zanimivo. Kako pa se ti kot mesto zdi Izola?
      Uff, boga ti.. Do avgusta moreš čakat..

      Delete
    2. Izola mi je tudi super lepa. Nazadnje sem bila tam pred petimi tedni, sem si šla tattoo naredit. :)) Jaz pa samo slovenska obala Koper (predvsem Tuš Planet ;)), Izola, Piran, Portorož. Vedno ko smo bili na morju smo šli v Portorož na tortice in na sprehod, jeseni pa smo naredili izlet iz Strunjana v Piran, v Portorož in nazaj v Strunjan, ob obali. :)) ja do avgusta, ker imam do sobote maturo, potem bom pa en mesec delala. :))

      Delete
    3. Super ker mislim, da gremo tja naslednjič :D Kje v Portorožu imajo dobre tortice? :D Da vem za naslednjič :D Lepo pravi maturo. Potem pa pridno delal. Avgusta pa si privošči. (: Kje pa delaš, če smem vprašat. Malo me je radovdnost zagrabla :D

      Delete
    4. Najboljše tortice so imeli v Mignonu, ampak ne vem če sploh še je. :/ delala bom pa na omv-ju, bom šipe čistila. :))

      Delete
  2. meni je pa slovenska obala kar ušeč in grem v ponedeljek v Portorož, tako da upam, da je že toplo morje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morje je že zelo prijetno toplo. Prav lušno je blo. Niti malo me ni zeblo v vodi. Uživaj.! :D

      Delete
  3. O super, zdaj pa še bolj čakam da grem na morje! :D Verjetno bomo šli nekajkrat tako za en dan, ker imamo obalo res 20 min stran, za tapravi dopust na morju pa se še nismo odločili, ne kam, ne kdaj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooj, res si lahko srečnica ko imaš samo 20 min vstran.. Mi pa tri ure.. Hjoo. Ampak se splača. :D

      Delete
  4. Mi imamo pa kar vikend nad Portorožom no bolj nad Lucijo in je super ker je na samem in je blagi mir, seveda čez dan pa tudi pade kakšna plaža in mi ni tako napačna slovenska obala, je pa res da zna bit gužva ampak halo če je pa tako malo obale /:
    Drugače pa imam letos namen prakticirat Hrvaško in to kar po 7ih (ali pa jih je minilo še več) letih, vedno me je zaneslo drugam na naš vikend ali pa Grčija (največkrat sem), Tunizija itd. tako da Hrvaška obala in dalmacija pazi se me letos :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja res je gužva ja :D Se mi pa zdi pa da so večinoma italijani na slovenski obali in slovenci iz Notranjske, Gorenjske in Primorske. Ostali del Slovenije pa se odloča za hrvaško. Vsaj, tako se mi je zdelo.. Sevda pa še je tukaj tujina, kjer se jih najde vedno več :D
      Se te pazi letos :P

      Delete
  5. Jst sem zaljubljena v Piran. Res mi je najlepše obmorsko mestece med vsemi. Po tistih ozkih uličicah bi se lahko izgubljala dneve in dneve.
    Sicer pa upam, da bomo s sošolkami to soboto skočile na morje, sicer samo za en da, ampak tudi to je nekaj, potem greva pa avgusta z možem za en teden na Krk. Mi že ful manjka, ker lani nisva bila nič na morju zaradi priprav na poroko. Tako da res že fuuuuul komaj čakam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu jaz obožujem ozke uličice, najboljše se je zgubljat po njih. Torej v Piran še tudi morem it pokukat (: Mi tudi gremo še na morje na hrvaško. Pa tu pa tam za en dan bomo skočli v morje in se osvežili. To je tudi super :P Upam, da ti čimprej mine (:

      Delete
  6. aaa morje! zakon. najboljše sredi poletje. obožujem ga in modro nebo tudi. najbrž si se imela super. :D

    xoxo, Nina

    ReplyDelete
  7. Tudi jaz sem vceraj skocila do Ankarana! Super je bilo! skoda ker sem ze nazaj :S
    Full lepe slikice! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuuu Ankaranu še tut nisem bla. Cjoo.. Verjamem, sploh ko je takšno lepo vreme. Morska voda pa tako blizu za ohladitev (: Hvala.

      Delete
  8. Jaz sem iz Izole in ko greš, pojdi na kosilo v Gušt! :)
    Za tortice pa Portorož - Cacao ali pa Lifeclass :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu, sem si malo pogledala - Gušt in Cacao imata super ambient To mi je tudi pomembno pri gostilnah (: Hvala za predloge.

      Delete