Thursday, May 8, 2014

4 days of recreation

V prejšnji objavi sem vam pokazala, kje sem se potepala. Danes pa vam pokažem in napišem, kaj vse sem počela. Ker sem bila z tekaško ekipo je bil njihov glavni namen tek. Meni pa trenutno ni to bila glavna prioriteta. Nekaj časa nazaj sem bila kar zagreta za tek. Zadnje čase pa se je tek kar izgubil med mojimi dejavnostmi, saj je bila zima in nekako mi več enostavno ni bilo. 
Prvi dan smo šli na ogled terena. Ker sem mislila, da bo to par kilometrska tura in ker so mi povedali, da bo zelo počasen tek, sem pristala in prvič po enem letu tekla. Naj še omenim, da sem tekla še po prehladu, ki sem ga bila deležna en teden preden smo se odpravili v Vrsar. Tako da tisti teden nisem resnično nič športala. Pred tekom sem izvedela, da bomo tekli 7 km. V glavi pa mi je odmeval monolog: »Toliko še nikoli nisem pretekla, največ sem 5 km. Kako bom zdaj z premorom sploh to zmogla? Bom že.« Pa sem šla…

Prvo ogrevanje…




In potem štart. Začeli smo z resnično počasnim tekom, ki ga sploh nisem bila navajena. Tako da so 3 kilometri kar švignili mimo. Potem pa prve težavice, bolečina pod rebri (kondicija), ki je po 500 m minila. Takoj za tem globoko dihanje, utrujenost in brisanje noska. Kar naenkrat pa sem stopala s tako lahkim korakom da se mi je zdelo, da lebdim. Nič me ni bolelo, uživala sem ob morju na morskem zraku. Čez nekaj časa pa so se vse »težavice« začele vračat in odločila sem se, da imam za prvič letos dovolj. Tako sem se zaustavila. Kasneje sem izvedela, da sem pretekla približno 6 km. Bila sem zadovoljna in to je edino kar šteje.

Takoj naslednji dan sem čutila vse mišice in tudi kolk, zato sem se odločila, da v nadaljnih treh dnevih ne bom več tekla. Tako sem uživala v bazenu, masaži, branju, poslušanju glasbe in jogi. 


Morem povedat da sem jogo prvič izvajala ob bazenih in pri 32 stopinjah Celzija.   Ko sem z vadbo končala je z mene teklo... Neverjen občutek!


Ob večerih smo imeli tudi predavanja, kjer sem se veliko naučila o teku in še marsičem drugem. Štirje dnevi so minilo kot keks in zelo sem uživala.
Kaj imate vi raje aktivne počitnice ali da se daste popolnoma na off?

Love, Evelina

10 comments:

  1. Kako lepo:) Ti zavidam tale bazenček:) Jaz sem na počitnicah vedno na off. Sicer pa če grem na morje, tam itak plavam vsak dan, tako da je nekaj vadbe tudi vključene:) Tale tek pa jaz ne bi zmogla, ker prav sovražim tek.

    ReplyDelete
  2. Oh noro! Jaz bi prav uživala v takem oddihu, ker rada tečem in še nikoli nisem tekla s skupino in bila obdana s samimi tekači. Ja nimaš kej, pridna si =)

    ReplyDelete
  3. O kok super. Sama se nisem bila na takih pocitnicah ampak zveni zanimivo. Mogoce pa tudi sama poizkusim kaj podobnega :)

    ReplyDelete
  4. Oooo sliši se res zanimivo! Ob slikah se mi je res zaluštalo, da bi se pridružila pa sem imela vse majske počitnice delavne :( sicer mi je pa vaša kombinacija aktivnosti res dobra!

    ReplyDelete
  5. Zgleda da je to zelo zanimivo bilo :)
    Joge pa jaz se nikdar nisem delala, nekako pa bi jo rada poskusla :)

    lp
    Svetlana od Lavender Star // BlogLovin //
    Instagram // Faceboook

    ReplyDelete
  6. Tale zadnja fotka je dobra, bi jo lahko kar uporabili za njihovo promocijo bazena.

    ReplyDelete
  7. si pa imela res fajn aktivne počitnice! :)
    pa prav zavidam ti tale bazenček. :)) joga pa bi jaz tudi z veseljem preizkusila. :)

    ReplyDelete
  8. Waw! Pridna! In zelo lepe fotografije! Morjeeeeee :-)

    ReplyDelete
  9. Zame - meditativne počitnice - nisem pa še bla na njih ;)
    Jaz sem po treh letih joge (občasne) še vedno začetnik :P Dobra si!
    <3

    ReplyDelete
  10. I like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing for me to
    comment!

    Also visit my web blog; Language Of Desire

    ReplyDelete