Sunday, September 28, 2014

Gratitude Challenge

Začela bom z mislijo, ki sem jo pred kratkim zasledila v knjigi: “Življenje ti ne dolguje popolnoma ničesar. Ne lepega vremena, ne čudežev, ne prijateljev, ne ljubezni. Če boš tega vendarle deležen/na, bodi hvaležen/na in se od srca veseli.”

Mislim, da ravno na to včasih pozabimo. Da ni vse samoumevno. Včasih ko smo brezvoljni bi se morali ozreti okoli sebe in dejansko videti, kaj vse nas obdaja. Koliko lepih stvari za katere smo lahko hvaležni. Koliko malenkosti, ki nam v sekundi polepšajo trenutek. Koliko velikih stvari, ki nam polepšajo samo tisti čas, ko se jih zavedamo ali jih dobimo, potem pa na njih pozabimo.

Imamo srce, oči in dušo. Začnimo to uporabljat. Vem kako je, ko padejo temni dnevi in se vse zdi tako žalostno. Vem tudi, da se je takrat zelo težko preusmerit in pogledat z drugega zornega kota, ter poiskati nekaj kar bi nas razvedrilo.
Zato se mi ta izziv zdi fenomenalen, saj zavedno pomislimo, kaj se nam je v tistem dnevu zgodilo in potem ko te spomine prelijemo na papir, se šele zavedamo, kako čudovit dan smo imeli. Takrat resnično postanemo srečni z razlogom.

Tako da kogarkoli, ki to želi pozivam k izzivu. Upam da bom vztrajala, saj vem da pomaga. Prav tako pa bo zanimivo čez nekaj let to prebirati. Priznam se že veselim (:
 
Začela sem že včeraj, tako da delim en primer. Ostale pa boste lahko prebirali preko fb strani Evelinamalina.

Hvaležnost, 1. dan (27.9.2014)
- za dobro zelenjavno juho, ki jo je skuhal dragi, čeprav nisem 20 let marala te juhe.
- za enourno veslanje na kajaku
- za namakanje v oceanu, na plaži, okoli mene mivka v roki pa steklenica Fante
- ker se uspešno učim uporabljati Adobe Audition
- za vdor v čudovit hotel, v katerega potrebuješ kartico, pa vendar je dragemu z malo manipulacije uspelo brez nje (:
- za zelenje v tem hotelu, ki je delalo prijetno senco

Pa vi, zakaj ste bili hvaležni danes?

Z ljubeznijo, Evelina

P.S.: Idejo sem dobila, ko sem nekaj podobnega zagledala na FB, samo da so tam vljučeni tag-i, ki meni niso všeč, saj menim da se mora vsak sam odločiti, ali bo to počel ali ne. (:

5 comments:

 1. Super ideja! :)

  Všeč mi je!

  Danes sem hvaležna za čudovit sprehod haha, ki se je razvil v 20 km sprehod okoli Ljubljane! :D

  Lajk za juho!

  ReplyDelete
 2. tista začetna misel in celotna objava mi je kr dala mislit. večkrat pozabimo kok srečni dejansko smo in ne znamo cenit tega kar imamo, res. drugače pa odlična ideja mogoče bi celo sama lahko v neko beležkico začela pisat ker se mi zdi da na tak način tut greš ob koncu dneva spat z pozitivnimi mislimi. res super zadeva. plus tega pa se mi zdi tole idealna zadeva ker smo ljudje postali takšni materialisti in premalo cenimo zadeve kot so prijateljstvo, družina, kakšen objem, prijazna beseda, nasmeh in celo kot si sama rekla juhica. super res!

  hm zakaj sem bila danes hvaležna? hmm.. za dolg sprehod in pogovor s prijateljico, za odlično kosilo in za prelep sončen dan :)

  ReplyDelete
 3. Res super ideja, mislim si bom tudi sama začela v zvezek zapisovati stvari za katere bom/sem hvaležna :)
  Danes je definitivno to moja družina in omin štrudel :D

  ReplyDelete
 4. dobra ideja :D danes sem hvaležna za tole jutranjo kavico, ki jo pijem <3 :)

  ReplyDelete
 5. Ja, tudi jaz to počnem - sicer ne vedno - pogosto se zgodi, da misli sploh ne zapišem..Vendar se vedno znova opominjam na stvari, za katere enostavno moram bit hvaležna in ki mi lepšajo dneve..Danes? Da sem uspela naredit odlično sladico in posladkat mojo družino, da sem šla lahko na sprehod, da sem uspela izvest obveznosti, ki sem si jih danes zadala in hvaležna sem tudi mojemu mačkonu, ki mi popestri vsak dan...

  ReplyDelete