Thursday, February 14, 2013

V

"Na Japonskem, v Koreji in podobno tudi v Avstraliji se je zaradi obsežnih marketinških prizadevanj valentinovo razvilo kot dan, ko ženske in redkeje tudi moški ljudem, ki jih imajo radi, podarjajo slaščice in cvetje. Vendar pa je za mnoge ženske, zlasti pisarniške delavke, dejanje postalo obveznost in se od njih pričakuje, da (včasih s precejšnjimi stroški) podarijo čokolado vsem moškim sodelavcem. Na Japonskem tako čokolado imenujejo giri-choco, sestavljeno iz besed giri (obveznost, dolžnost) in choco, kar pomeni čokolada. Tej nasprotna je honmei-choco, ki jo podarijo svojim dragim. Čokolado, ki si jo izmenjujejo prijateljice, imenujejo tomo-choco. "
Ah, jaz prav uživam ob tem branju. Si prestavljate, da prideš k prijateljici pa rečeš: "Hej, za tebe pa imam tomo-choco."To poimenovanje čokoalde je res zanimivo in smešno.
Berite dalje."Zaradi nadaljnjih marketinških prizadevanj se je razvil tudi dan, ko naj bi moški tistim, ki so jih na valentinovo obdarovali, uslugo vrnili. V resnici ti pogosto obdarujejo le svoje izbranke. Ta dan se praznuje 14. marca in se imenuje Beli dan. Prvotno je namreč veljalo, da se podarja belo čokolado ali mehke penaste bonbone marshmallows.

V Koreji se 14. aprila praznuje tudi Črni dan, ko moški, ki za valentinovo niso dobili ničesar, skupaj jedo rezance po kitajsko v črni omaki."

Si lahko predstavljate, drugod praznujejo Valentinovo, kar 3 mesece. Pa še samski moški se družijo z rezanci. Meni je to postalo tako zanimivo in smešno, da se bo komu zdelo, da se norčujem, ampak se ne. Mogoče malo. Ampak samo zato, ker so to markentinške fore. Upam, da je tudi kaj ljubezni zmes. Meni je vsekakor bolj všeč tisti "praznik", ko so se sredi trga poljubljali: lepo, zastonj in še zdravo. (; Love, Evelina

7 comments:

 1. Hahaha kaj si ne bodo še vse zmislili :D Najboljše, da bi potem dodali še dan, ko bi se skupaj punce, ki niso dobile vrnjenega darila dobile in se basale z rezanci, nato pa še dodaten dan, bo bi se fantje z rezanci in punce z rezanci skupaj dobili...in tako naprej, dokler nebi bili spet okoli :D Ampak to dejansko res tako poteka v današnjem času?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja se strinjam. Jaz sem za punce z rezanci :P V današnjem svetu je vse možno, če pa dejansko poteka pa ne vem. :D

   Delete
 2. "V Koreji se 14. aprila praznuje tudi Črni dan, ko moški, ki za valentinovo niso dobili ničesar, skupaj jedo rezance po kitajsko v črni omaki."
  Tuki sem pa skor dol padla od smeha :D

  ReplyDelete
 3. haha :D temu sem se pa zdej in nasmejala in čudila ! ful zanimivo :D tega vsega pa res nisem vedla xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Glavno da si se nasmejala :P Jaz tut ne :D

   Delete
 4. helou. najprej sori za res pozen odgovor :D (glede Insanityja). ja, definitivno je naporno, sploh če nisi najbolj športen tip človeka (in pač na začetku delaš, kolikor pač lahko + skoraj umreš :D), ampak kar se mene tiče, se splača. že odlično počutje po workoutu je zakon, ko se pa še mišice začnejo oblikovat, pa sploh. priporočam!

  ReplyDelete