Monday, November 12, 2012

11.11.2012

Včeraj po obilni martinovi pojedini, bi lahko segla po čem sladkem, saj je bilo konec izziva. Ampak me je Tamara presenetila z idejo, da bo naredila čežano oziroma domači frutek. Velikokrat sta me brat in ona, presenetila z frutekom, ki ga imam zelo tada. In to tako, da sem prišla cela utrujena od šole in me je na mizi čakal frutek in takšno sporočilce: 
Ta +4 mesece stara beba sem jaz (:

Vendar morem priznat, da je čežana še boljša, saj je narejena izključno iz sadja in sladkorja  (fruktoze, ki je v sadju). Tako pa je potekalo delanje čežane:
Narežemo in olupimo ter operemo sadje (jabolke in hruško v našem primeru).

Slive razkošičimo.


Mandarine stisnemo, da dobimo sok, ostanke dodamo v posodo.

Vse skupaj kuhamo, dokler ni vso sadje mehko.

Dodamo tudi cimet in malo vode.

Vseskupaj zmiksamo in poizkusimo.

Tisti, ki imate raje hladneje, dajte v hladilnik in si kasneje..
postrežite in z veseljem pojejte. Tako kot sem si jaz (:.
Ste že kdaj poizkusili?
Če še niste, vam priporočam. Zelo zdravo, dobro in enostavna priprava.

Love, Evelina


7 comments:

  1. Kak lepa sovica na prtičku! :))
    Tale domači frutek je ziher bolj okusen, kot pa kupljen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tale sovica je vsem všeč ((:
      Ja res je bolj dober, že zato, ker tu je vse iz sadja, tam v fruteku, pa so včasih tudi kašice ali pa sokovi (: To pa je gosto..

      Delete
    2. Res krasna sovica!! jaz obožujem sove. domači frutek mora bit tudi odličen :)

      Delete
  2. hahaha, kak si me nasmejala kaj si še sovico s fruteka nardila :P Lepo je majčka jabolka pojedla ja mmmm :D

    ReplyDelete
  3. waw, dobra ideja! :)
    tudi meni je zelo všeč sovica na prtičku! :)

    ReplyDelete