Sunday, November 4, 2012

No chocolade for me.

Kot že veste sem se odločila za izziv - 7 dni brez sladkarij in packarij (:
Danes je prvi dan. Do kosila ni bilo nobenih problemov. Potem pa pride ata s trgovine in prinese mini čokoladne krofke za mene. 

 Ni vedel, da sem na izzivu (: In so ležali na kuhinjskem pultu, kosilo popapcala in jaz vedno po kosilu še pojem nekaj sladkega - puding, keks, čokolada, pecivo. Nekaj malega in ti krofki so bili prfektni za mojo sladico po kosilu. Zmes sem že razmišljala, pa kaj če bi vseeno enega pojedla, saj pa... bi samo jaz vedela, ampak sem si kar hitro premislila, saj pol ne bi bila zadovoljna sama seboj, če bi podlegla nekim krofkom že prvi dan.

  In potem sem vzela namesto krofka rajši dve suhi slivi. Samo dve in moj želodček ni imel potrebe po sladkem. Pa mineta dve uri, ko pride na obisk teta. Dobim darilo in seveda zmes to:

 To bo počakala do naslednjega tedna, sem si rekla in potem seveda gostom moreš nekaj ponudit. Ker je bilo nekaj ur po kosilo, se prileže nekaj sladkega in vse to se je bohotilo pri mizi za katero smo sedeli:


 Ampak uspela sem se brzdat. Saj ni bilo tako zelo težko, samo lahko pa tudi ne (: Smoki imam božansko rada, kekse oblite s čokolado bi se res prilegli, že dolgi jih namreč nisem. Roke so ostale na kozarcu vode in na jabolki. Ko pa so odšli domov in sem pospravljala nazaj v omaro, pa se je en smoki skotalil in če ne bi bila na izzivu, bi ga vzela in dala v usta. Zdaj sem pa ga dala nazaj v vrečko. Proti večeru pa se mi je zluštalo nekaj, imela sem potrebo po sladkem. Ampak sem namesto tega vzela pol kosa temnega kruha in to je bilo to.

Sem imela kar pestro dogajanje za prvi dan, ne? Ampak jaz se ne dam. Za darilo, ker sem se na vse kremplje upirala skušnjavam, pa sem dobila božansko nebo nad mojo glavo (: Vse odtenke, ki so se neverjetno lepo prelivali od sinje modre do temno sive in še žarečo rumeno...

Brez obdelave.
Kako pa ste vi preživeli prvi dan? Ali ste že probali kakšen takšen izziv? In zakaj ne? Je kar zabavno morem priznat (:

Love, Evelina

10 comments:

  1. njam... ratala sem lačna. :)

    xoxo

    ReplyDelete
  2. Oh, to pa točno vem kako je... Takoj ko se človek odloči, da ne bo jedel vse možne packarije, ti jih vsi pred nos tlačijo. :D

    Slika je pa čudovita, res...

    ReplyDelete
  3. O super ti je uspelo :D Čestitke :))
    Že prvi dan pa tolko dobrih stvari se ti je ponujalo ;))
    Jutri bo že lažje :P
    Trenutno tudi jaz tipkam moj 1. dan ampak še zdaleč ni bil tako zanimiv kot tvoj :)

    ReplyDelete
  4. Zakaj pa si ti na tem izzivu? Ker ne vidim razloga pri tebi da bi mela za kaj bit, ker si tak al tak suhcena al pač tak za foro, da se stestiraš če lahko zdržiš??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seveda, točno zato, kar si napisal/a. Tak za foro, da vidim, če zdržim. Pa ta mesec po rojstnem dnevu sem imela napad na sladkarije in zdaj se je prav fajn malo očistit (:

      Delete
  5. Hehe dober res sladek dan... :D No tudi pri meni ni šlo brez tega saj je denis polek mene skos se nekaj sladkal... saj verjamem da ni zanalašč heh :P Preverja me, jaz pa sama sebe, ampak ja mi ni bil problem prvi dan ... :)

    ReplyDelete
  6. mmmm yummyyy...mi je cukr padu zdj :)

    ReplyDelete