Tuesday, April 16, 2013

Dobermanki

Se spomnite, ko sem govorila o mojih šest razpoloženjih?

Nisem našla psa... Ampak sem pa danes bila na takšnih aktivnih sprehodih. In eden izmed sprehodov je bil z dobermanko Ginny. To je pravi cuker. Je igriva, velika, ljubezniva in nerodna. Večina ljudi ima dobermane za nevarne, vendar niso. Odvisno je od vzgoje in tudi malo od karakterja živali. Ne želim, da bi vse dobermane metali ljudje v isti koš, sploh pa ne pod nevarni koš. Ker roko na srce, saj se ve kako zelo nevarni znamo biti šele ljudje.
Želim pa opozorit še na eno napako staršev. Gremo z Ginny mimo in mamica reče svojim trem otrok. Pazite, ker to pa so nevarni psi. Draga mamica, če želite svojega otroka vstrašit s tem kako je ta pasma nevarna ste naredili otroku veliko krivico, ker je zdaj še bolj izpostavljen "nevarnostim". Če kdo strah najbolj zavoha so to psi in ostale živali. In ko strah zavohajo se branijo, ker ne vedo kako bo prestrašen človek odreagiral. Če že z otrokom spregovorite o nevarnih psih, še izrečite kako besedo o previdnosti, ne pa mu že na začetku vcepit strah in si za ta pogovor vzemite čas.




Love, Evelina

11 comments:

  1. Joj, kako je luštna :) oz obe sta luštni;)
    Pa to ne velja samo za pse. Vse omejitve in strahovi kasneje v življenju so zaradi vzgoje. Če nekomu rečeš, da nekaj ne more, potem bo ta vzorec prevladal, če nekomu rečeš, da ne bo uspel kot (vstavi katerkoli poklic), potem bo res vejerjel v to, če nekomu rečeš, da je to nevaren pes, potem bo to verjel ... you get the picture :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala deja. (: Točno tako.! Super da si tudi to dodala, ker je to res pomembno.!

      Delete
  2. Super Fotka,obe st supe.:-)

    ReplyDelete
  3. Jaz se pa že od malih nog bojim psov, ker me je enkrat začel preganjati nemški ovčar. In bom sigurno pri svojih otrocih delala to napako. Ampak pri psih res ne moreš nikoli vedeti, kateri je agresiven in kateri ne, tako da malo preventive nikoli ne škodi. Jaz vedno, če vidim, da mi nasproti prihaja kak pes, grem na drugo stran ceste. Mi je neprijetna njihova bližina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj jo ne delat, ker najbrž ne bodo imeli iste izkušnje kot ti in imajo lahko še lepšo izkušnjo ravno z psi. Jz si nemorem predstavljat, da bi se bala psom, prej se bojim ljudi, ker imajo še bolj kosmata ušesa :P

      Delete
  4. Joj, tista objava o tvojih 6ih razpoloženjih mi je tako všeč! Da bi te kar objela in te polupčkala, res se me je dotaknila!

    To s psi pa je čist res! In čudoviti sta obe! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak si lepo to napisala.. Kar v dobro voljo si me spravla! Hvala, pa ne zato ker si nama z Ginny rekla, da sma čudoviti, ampak zato ker si rekla da se te je tista objava dotaknila. To mi pomeni več! (:

      Delete
  5. Oooooo zelo je srčkana, juj!
    Drugače pa glede tega je popolnoma res, moja sestrična se je psov bala do 10 leta tako zelo, da je začela kričat in vpit kot da se ji je utrgalo. In vse to samo zato, ker ji je mami govorila kako nevarni so, ter da je samo njihov pes "prijazen" pes -.- totalna bedarija! Mene je tudi ugriznil nemški ovčar za vrat in če bi bilo par cm bolj zgoraj bi mi lahko glavno žilo v vratu poškodoval potem pa bi bilo veliko sranje. Pa zato nič manj ne maram psov, še toliko bolj! Saj je isto kot pri ljudeh nekateri bodo prijazni drugi spet ne, vse pa izvira iz tega kako so jih vzgojili (no pri ljudeh še malo od karakterja). In sama sem imela še do pred kratkim dva bulldoga zelo prijazna in slinasta, haha. Ampak ko ju je kdo zagledal to je bil joj prej, otroke stran kot da dinozavra peljem na sprehod. Obup res!

    ReplyDelete
  6. aw I love dogs! Nice blog!
    Im following you :)

    http://esmeebee.blogspot.nl/

    ReplyDelete
  7. Waw lepa slikca :D Pa dobro napisano, čeprav se jaz bolj taka, da če mi nekdo reče, da nečesa ne bom zmogla, se bom potrudila da bom! ;)

    ReplyDelete