Thursday, May 9, 2013

My Hair

Imam zelo dolge, naravne, goste in težke lase. Že kot mala punčka sem jih imela. Vem da ko sem bila majhna, in sva z mami hodili po mestu, kako so me stare gospe (z dobrim okusom (; ) ustavljale in hvalile moje lase. Prvo me je bilo tako sram. Kasneje pa mi je že postalo malo too much. Ampak nikoli toliko too much, da bi rekla: "Tak zdaj pa greste vstran." Tudi če so šli, je bilo to nekaj centimetrov ali samo špički. Dokler si jih v 8. razredu nisem postrigla malo čez ramena. To je bil šok in solze v očeh, vsaj prvi dan. Poleg tega mi je pa še frizerka zavihala lase navznoter, tako da sem zgledala kot mala punčka, stara pet pa pol. Od takrat jih več nisem ostrigla, razen špičke vsako leto, ali vsake pol leta. Zdaj so pa dosegli najdaljšo dolžino v mojem življenju (pred ritke). Frizerka je rekla, da tehtajo približno dva kilograma. Ko mi je to povedala sem bila tak: "Kaaaaaj? Torej si morem dva kilograma na tehnici odbit zaradi las? :o"  hahah. Zdaj mi je malo bolj jasno, saj ko mi jih kdo dvigne v zrak čutim, da je moja glava lažja.

Vendar sem se po enem letu ekstra dolge dolžine malo naveličala oziroma teža je bila precejšna. Pa še poletje je tukaj, zato sem se odločila, da jih si jih postrižem. Danes sem bila pri frizerki in meni je všeč pa vam?

 

Ko sem sedela na stolu pri frizerki in pokazala dolžino se mi sploh ni zdelo veliko. Ko sem pa to pokazala frizerki, ki me zelo dobro pozna, pa je rekla: "Kaj toliko? Ene punce bi se že jokale, za to dolžino?" Tudi mami je bila malo šokirana. Ampak meni je všeč: lažji, krajši in bolj vihravi. Edino čop mi je zelo prekratek sem navajena pol metrskega. Ampak naslednje leto bodo že do riti. (:

Kako pa sem vam zdi? Ali je razlika velika?

Love, Evelina



36 comments:

  1. super je :D! moja dolžina se kar nikamor ne premakne :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Mogoče pa se še bo, samo pusti jih pri miru (: Brez likanja in sušenje..

      Delete
  2. Imam sama tudi pprecej dolge lase, zato se mi zdi razlika ogromna. Čestitke za ta pogumen korak.
    Vem pa tudi, kako je poleti vroče pod takšno dolgo grivo, sem se tudi jaz lani poleti malo bolj postrigla. Letos jih bom pa pustila, hočem da so spet doooolgi.
    Ali si jih mogoče kdaj izmerila, preden si jih postrigla? Me res zanima koliko so merili v dolžino :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ja sej je velika. Ampak ne obžalujem (:
      Oja, poleti je vroče, ampak pozimi pa te grejejo bolj kot pet puloverjev in pa kapa :D
      Ne žal si jih nisem lahko pa si jih saj vem do kot sem jih imela. Ko se spomnim si jih bom (:

      Delete
  3. o moj bog. kakšni lasje. če bi na prvi fotki imela blond, bi bila kot zlatolaska. :) resno. :D fantastični ej. tile na drugi pa popolnoma spominjajo na eleno s serije vampirski dnevniki. barva, dolžina, vse. :D

    super sprememba, v glavnem da so še vedno dolgi in lepo zgledajo.

    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nina. Torej to pomeni, da bom mogla pogledat serijo vampirski dnevnik da vidim o čem gvooriš :D Mogoče pa res (:

      Delete
  4. Hihi še malo pa pridem za tabo :D moj frizer je vedno znova šokiran nad tem kako hitro mi lasi rastejo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuuu, kar pokaži potem razliko me prav zanima. :D

      Delete
    2. Ej pa zdaj sem se že strigla vmes... pa mislim da mam za ene 5 centi razlike že spet od kar si me nazadnje vidla.. torej niti 2 mesca ne nazaj... :D (povprečno pa od 12-15 cm na leto zrastejo lasi... tak da sem v slabih dveh mescih že na dobri poti :P hehehe)

      Delete
    3. To je pa res zelo veliko v dveh mescih. Si na zelo dobro poti, le tak naprej hah :D

      Delete
  5. dosti bolše si zdaj.

    ReplyDelete
  6. Zdaj je veliko lepše, tudi oblika :) Res maš lepe lase.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja saj to je čisto normalno, da je lepša oblika, če sem ravno z frizerja :D Drugač pa hvala..

      Delete
  7. Izgleda naravnost super! Saj so bili že prej vendar se mi zdi, da imajo sedaj lepšo obliko in sigurno so konice še toliko bolj zdrave, kajne :P
    Drugače pa kakor že vedno tukaj pravim imaš resnično lepe lase (tako barva kot oblika)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se prav spomnim, kolikokrat si pohvalila moje lase in zato so ti zelo hvaležni in tako tudi jaz :D

      Delete
  8. Lasje so stokrat lepši zdaj ;) Lepo ravno postriženi.
    Res so čudoviti, kar pazi nanje ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Pazim pa nanje vedno, to so kot punčica mojega očesa. :P

      Delete
  9. Svaka čast, da se ti da ukvarjat z dolgimi in gostimi lasmi. Js mam precej goste, sm mela zabrito eno stran pa še kr ful las :D
    Zdj si puščam malo daljše, do ramen je meni že ful dolgo drugače. Pač mam malo drugačne predstave o dolžini las kot druga dekleta in se ne sekiram preveč za kakšen cm preveč odstrižen las, vsaj odkar hodim k isti frizerki, ki ji zaupam 110 %. :)
    Drugače maš pa res zelo lepe lase in mi je nova dolžina bolj všeč ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz si sebe resnično neznam predstavljat z tako kratkimi lasmi kot jih imaš ti. Vsaka ti čast. Po drugi strani pa še sreča da smo si ljudje tako različni..Kakšne drugačne predstave pa misliš to? Zaupanje med frizerjem in stranko je res zelo pomembno. Najbrž se potem tudi pustiš da ti malo bolj eksperimentira..

      Delete
  10. Meni je tudi zdaj veliko lepše, ker ima frizurca neko obliko. Niso samo lasje, ki ravno padajo dol:) Pomoje ti je vrat hvaležen :) hehe.. Sem pa tudi jaz imela nekje do riti lase (ko sem bila stara cca 10 let) in sem šla prvič sama k frizerju. Pa mi jih je smotana postrigla do ramen (pa je rekla, da bo samo špičke). Jokala sem kot dež.... Od takrat naprej sem vedno tečna pri frizerju in želim, da je cm res cm in ne 10cm :) haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dejansko vrato ni nič lažje. Še vedno so lasje zelo težko, je pa manj dolžine in tudi to je nekaj.. Ooo imela sem podobno izkušnjo kot ti (: Moreš si najt zdaj res nekega frizera, ki mu boš zaupala (: Ti bo lažje in neboš nič več tečkasta :D

      Delete
  11. Wau čudovito! <3 Si pa res imela zelo dooolge lase, zdaj so prekrasni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, lepo obliko imaš zdaj.


      Jaz vedno jokam za lasmi, dokler se ne sprijaznem da je prou fajn ko so krajši :D


      Te razumem drugače :D

      Delete
  12. waaaw tole pa je dolžina :o
    sicer mam tut sama prbližn takle sicer mal krajš in bi se ustrigla sam je fora lih v tem da mi je škoda las nevem no. kr za striženje že na tako dolžino ko jih maš zdej ti bi se zihr prvi dan cmerla ko goba. nevem al sm tak navezana na to dolžino al lase alkaj. je pa res da mi že mal presega ko vsak reče joj kak maš dolge lase al pa kok dolk se pa že nisi strigla, kdaj se boš pa postrigla,ka boš lase mela do tleha itd itd. največja fora je da sploh nevem ka odgovorit ljudem na taka vpršanja in bi najraj že odstrigla te lase a kaj ko sm tak navezana na njih. hahah super komplicirana situacija.
    ti pa verjamem da si takih las že počasa sit usaj kar se tiče česanja, pranja in sušenja. plus tega se jst vedno kam zataknem z njimi al pa me kdo pocuka tak da jih mam sam še v konskem repu. haha
    drgač zgleda pa super. lahko rečem da zgleda bolš kot prej :)
    sorči za tale dolgi esej :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooj, nimam nič proti dolžini komentarja (: Vem kako je to ko si navezan. Jaz sem se že na koncu navadila in na ljudi in na to da sem se zatikala, pranje in sušenje pa mi nikoli ni delalo težav. Mogoče bom pa komaj zdaj ko mam krajše vidla razliko. :P Saj si porežeš malo po malo, če ti je hudo na enkrat toliko (:

      Delete
  13. Wow ... to pa so dolgi lasje. Super zagledajo postriženi, še vedno dolgi a z lepšo obliko, čeprav moram reč, da so bili že prej zelo lepi in negovani, večina ima pri taki dolžini že čisto razcepljene in redke. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anja hvala (: Ne redke res nikoli nisem imela, kljub taki dolžini.

      Delete
  14. Tudi, če si jih toliko postrigla so še vedno zelo dolgi in lepi :) So tudi meni bolj všeč zdaj. Meni so pa vedno desegli neko dolžino in se potem ustavili rasti, zato sem takrat obupala in jih postrigla na paž ;) Jaz obožujem take šokantne spremembe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz bi pa pri šokantnih spremembah doživela šok :D Sploh kaj se tiče las :P

      Delete
  15. Lepi so ♥ sedaj pa še toliko bolj, ker so oblikovani..

    ReplyDelete
  16. Ooo kaj bi dala za takšne lase :)Drugače pa ful lepa barva in oblikovanje. Meni sploh nočejo zrasti, se mi zdi da so mi v pol leta kvečjemu za kakšna 3 cm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. To je pa čudno, da samo na pol leta 3 cm... To je zelo malo..

      Delete